بازاریابیتجارت الکترونیک

مسئله این است: ایمیل ۴۰ برابر اثربخش تر از شبکه های اجتماعی

عنوان این مطلب، خودم را هم متعجب کرد، ایمیل ۴۰ برابر اثربخش تر از شبکه های اجتماعی است، این آمار در گزارشی از مجموعه Mckinsey آمده است.

وقتی هر روز تعداد زیادی ایمیل تبلیغاتی به سوی اینباکس شما روانه می شود، دلایل زیادی ندارد، خیلی ساده است، این فقط به یک دلیل است: جواب می دهد. طبق آمار سال ۲۰۱۳، ۹۱ درصد از مصرف کننده های آمریکایی ایمیل خود را در هر روز حداقل یکبار چک می کنند. این آمار واقعا بالاست، یعنی ایمیل رسانه ایست که استفاده درست از آن واقعا جواب خواهد داد. چرا که راهی مستقیم به سوی مصرف کننده است، این در حالیست که چنین اتفاقی در سایر رسانه ها به ندرت اتفاق می افتد. در همین گزارش آمار دیگری نیز به چشم می خورد: تعداد خرید های سریع، در ایمیل ۳ برابر شبکه های اجتماعی است. و ارزش خرید انجام شده نیز ۱۷% بیشتر است.

نمودار زیر درصد جذب مشتری از راههای مختلف در کشور امریکا را نشان می دهد، نکته ای که در این نمودار قابل تامل است، درصد جذب از طریق ایمیل از سال ۲۰۰۹ الی ۲۰۱۰ کاهش یافته است، این در حالیست که در همین سال رشد قابلی توجهی در جذب از طریق موتورهای جستجو وجود داشته است.

customer-acquired-ایمیل تبلیغاتی

نکته ی دیگری که در نمودار جالب به نظر می رسد، رشد ایمیل در سالهای بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ می باشد، یعنی جایی که اختلاف زیادی بین این راه ارتباطی و شبکه های اجتماعی ایجاد می شود. و از طرفی از سال ۲۰۱۲ تا آخر نیمه اول ۲۰۱۳، درصد جذب مشتری از طریق موتورهای جستجو در امریکا کاهش یافته است. اما همچنان این نرخ در خصوص ایمیل در حال افزایش بوده است.

هر زمان اینگونه مقالات را می نویسم، ترسی به سراغم می آید که ایمیل های تبلیغاتی از در و دیوار ایمیلم بالا نروند!، باید این نکته را بارها و بارها تکرار کرد، که همه ی این آمار ها برای ایمیل مارکتینگ می باشند و نه اسپم مارکتینگ، و معنای ایمیل مارکتینگ این است که حتما ایمیل شما با کسب اجازه برای مخاطب ارسال شود. در این صورت است که اثربخشی لازم را خواهد داشت و در غیرآن، نه تنها اثربخشی مناسبی نخواهد داشت، بلکه به زیان نام تجاری شما خواهد بود.

 

گفتگو ها
    حسین جاهدی

    واقعا آمار و ارقام قابل توجه ای بود. اصلا فکرش رو نمی کردم قدرت ایمیل تا این حد باشه.

    ممنون جناب بهجتی 🙂

    این روش اسپمینگ که تو ایران هست موفق نخواهد بود چون من حتی به عنوان ایمیل هایی که تو اسپم میره و حتی توی اینباکس هست و اسپمه نگاه نمیکنم

      حسین جاهدی

      این موردی هم هست. ولی برخی از مردم همه رو چک می کنند. معولا درصدی که سطح اطلاعات شون از اینترنت در حد متوسط هست علاوه بر پوشه اینباکس، اسپم رو هم چک می کنند.

        حسین عزیز ، صحبت شما کاملا درست است ، این مربوط به ایران هم نیست ، و در تمام دنیا همچنان روزانه تعداد زیادی اسپم ارسال میشه . اونها هم از عدم آگاهی مردم جواب هایی میگیرن و همین علت هم باعث میشه همچنان اسپمر ها فعال باشن .

        اما ایمیل مارکتینگ در تعاریف شیوه ارتباط بلند مدت با مشتری تعریف میشه ، که این موضوع در اسپم مارکتینگ اتفاق نمیفته

    سجاد

    جالب بود.

    ولی در مورد ایران با رضا موافقم.

    یک نکته ی دیگه هم خیلی مهمه ، ایمیل های اسپم ، ایمیل هایی هستند که بدون اجازه کاربر ارسال میشن ، ممکنه در پوشه اسپم قرار بگیرند و یا در اینباکس باشند … در هر دو صورت اسپم هستند ، و مهمترین زیانی که اسپم مارکتینگ داره ، حتی اگر سود کوتاه مدت داشته باشه ، اما این در ظاهر قضیه است ، چرا که مثلا از ۲۰٫۰۰۰ ایمیل ، ۵۰ نفر اقدام کرده اند ، اما برند و نام تجاری در ذهن ۱۹٫۹۵۰ نفر خراب شده است !

    تشکر و خسته نباشید 😉

    واقعا ؟!! خیلی عجیبه !

    پس فوکوس کنیم روی ایمیل مارکتینگ