لارنس جوزف الیسون معروف به لری الیسون، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران شرکت اوراکل، یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکننده نرم افزارهای سازمانی دنیاست. لری الیسون با ثروتی حدود ۳۳ میلیارد دلار، سومین ثروتمند بزرگ آمریکا و پنجمین ثروتمند بزرگ جهان است.
زندگی شخصی
لری الیسون در ۱۷ آگوست ۱۹۴۴ در برانکس نیویورک در آمریکا متولد شد. پیش از به دنیا آمدن او، پدرش او و مادرش را ترک کرد. وقتی ۹ ماهه بود مبتلا به ذات الریه مزمن شد. در این زمان مادرش با این استدلال که توانایی مراقبت از فرزندش را ندارد، لری را به عمه و عمویش سپرد و لری الیسون تا ۴۸ سالگی، مادرش را ندیده بود.
الیسون در مدرسه دانش آموز مستعد اما بیتوجهی بود. در درسهای علوم و ریاضی استعداد درخشانی داشت. موفقیت او در این درسها باعث شد زمانی که دانشجوی دانشگاه ایلی نویز بود به عنوان دانشجوی برتر رشته علوم در این دانشگاه انتخاب شود.
الیسون پس از ترک دانشگاه شیکاگو حدود هشت سال شغلهای مختلفی را تجربه کرد. از کار در فست فود و پمپ بنزین گرفته تا تکنیسین آتش نشانی و کارمند بانک. تا اینکه بالاخره وارد کار مورد علاقهاش برنامه نویسی شد.
الیسون در آستانه امتحانات پایان سال دوم دانشگاه بود که نامادریاش فوت کرد. فوت نامادری باعث شد درس و دانشگاه را نیمه کاره رها کند. پاییز سال بعد در دانشگاه شیکاگو ثبت نام کرد، اما در آنجا هم بعد از یک نیمسال تحصیلی دانشگاه را نیمه تمام رها کرد اما همان یک ترم تحصیل در دانشگاه شیکاگو تاثیر زیادی بر الیسون گذاشت. او در آنجا برای اولین بار از نزدیک با برنامه نویسی رایانهای آشنا شد و در این زمینه تخصص کسب کرد. ناپدریاش که همیشه از رفتار او ناراضی بود و او را جوان سر به هوا و بیهدفی توصیف میکرد، به تحقیر میگفت اصول برنامه نویسی تنها کاری است که یاد گرفته است.
الیسون پس از ترک دانشگاه شیکاگو حدود هشت سال شغلهای مختلفی را تجربه کرد. از کار در فست فود و پمپ بنزین گرفته تا تکنیسین آتش نشانی و کارمند بانک. تا اینکه بالاخره با آغاز به کار در شرکت Amdahl وارد کار مورد علاقهاش، برنامه نویسی شد.
تاسیس بزرگترین شرکت عرضه کننده راهکارهای کسب و کار
لری الیسون پس از مدت همکاری با شرکت Amdahl در شرکت امپکس مشغول به کار شد. یکی از پروژههای الیسون برای این شرکت، طراحی یک پایگاه داده برای سازمان اطلاعات و امنیت آمریکا (CIA) بود که اوراکل نام داشت.
او در سال ۱۹۷۹ به همراه دو تن از همکارانش در امپکس به نامهای «رابرت مینر» و «اِد اوتز» شرکتی را تاسیس کردند که لابراتور توسعه نرم افزار (SDL) نام گرفت. الیسون از همان ابتدا مدیرعاملی این شرکت را برعهده گرفت. الیسون و همکارانش پس از آن، یک سالی را صرف طراحی سیستمهای نرم افزاری قابل استفاده در کسب و کارها کردند. آنها سیستم جدید خود را نیز RDBMS Oracle نامیدند.
آنها در سال ۱۹۸۲ شرکت خود را به نام مهمترین محصول آن که پایگاه داده اوراکل بود، به «سیستم های اوراکل» تغییر نام دادند.
در سال ۱۹۸۹ درآمد شرکت الیسون کمتر از یک میلیون دلار بود. اما یک سال بعد که شرکت آی بیام به استفاده از راهکارهای آنها روی آورد، درآمدشان هر سال دو برابر میشد و ظرف هفت سال شرکت چند میلیون دلاری اوراکل، تحت مدیریت الیسون به درآمدهای میلیاردی دست یافت.
در سال ۱۹۸۶ لری الیسون به خاطر فروش بالای سیستمهای نرم افزاریاش، شرکت اوراکل را وارد بورس کرد. سالهای بعد از ورود اوراکل به بورس هیئت مدیره جوان با اغراق در مورد شرکت تحت مدیریت خود زمینه ضرر و زیان بزرگی را فراهم آوردند. در ۱۹۹۰ اوراکل دچار چنان ضرر و زیانی شد که تا حد ورشکستگی پیش رفت. لری الیسون پس از این اتفاقات تصمیم گرفت تغییرات عمیقی در اوراکل ایجاد کند و حدود ۸۰ درصد از کارکنان و مدیران ارشد شرکت خود را با نیروهای جدید جایگزین کرد. تغییرات اعمال شده از سوی لری الیسون ثمربخش بود و دو سال بعد، یعنی در ۱۹۹۲ که لری الیسون سیستم پایگاه دادهای اوراکل ۷٫۰ را وارد بازار کرد، این شرکت به بهترین عرضه کننده راهکارهای نرم افزاری در زمینه مدیریت پایگاه داده تبدیل شد.
در سال ۱۹۸۹ شرکت الیسون هشت کارمند بیشتر نداشت و درآمد آن هم کمتر از یک میلیون دلار بود. اما یک سال بعد که شرکت آی بیام به استفاده از راهکارهای شرکت الیسون روی آورد، درآمد آنها هرسال دو برابر سال قبل میشد. این روند، تا هفت سال ادامه یافت و شرکت چندمیلیون دلاری آنها، تحت مدیریت الیسون به درآمدهای میلیاردی دست یافت.
موفقیت شرکت اوراکل در تمام سالهای دهه ۱۹۹۰ ادامه داشت. در آمریکا بانکها، شرکتهای هواپیمایی و خودروسازی و بسیاری از شرکتهای تجاری همگی از پایگاههای داده طراحی شده توسط اوراکل استفاده میکردند. در این زمان که فناوری اینترنت نیز در حال سربرآوردن بود، اوراکل رشد خود را سرعت بخشید. توسعه تجارت الکترونیک نیز درآمدهای زیادی را برای لری الیسون و شرکتش به همراه داشت. در یکی از دورههای سه ماهه سال ۲۰۰۰ اعلام شد درآمد شرکت اوراکل ۷۶ درصد رشد داشته است. در این سال لری الیسون ثروتمندترین فرد جهان شناخته شد.
لری الیسون در سال ۲۰۰۴ تصمیم گرفت با اتخاذ راهبرد خرید و ادغام شرکتها، سهم خود را از بازار افزایش دهد. این شرکت در عرض سه سال بیش از ۲۵ میلیارد دلار از سرمایه خود را صرف خرید انبوهی از شرکتهای کوچک و بزرگ کرد. اولین شرکتی به ادغام اوراکل درآمد شرکت پیپل سافت بود که به قیمت ۱۰٫۳ میلیارد دلار خریداری شد. لری الیسون با این راهبرد توانست شرکت اوراکل را به بزرگترین سازنده نرم افزارهای کسب و کار در جهان تبدیل کند. هم اکنون همه شرکتهایی که نامشان در فهرست صد شرکت بزرگ نشریه فورچون ثبت شده است جزو مشتریان راهکارهای اوراکل هستند.
الیسون ورزشکار
لری الیسون در کنار زندگی شغلی خود در اوراکل، موفقیتهای زیادی هم در دنیای ورزش کسب کرده است. او سال هاست که ورزش تنیس را به صورت حرفهای دنبال میکند و در مسابقات قایقرانی نیز مهارت زیادی دارد. الیسون در سال ۲۰۱۰ توانست جام قهرمانی مسابقات قایق رانی آمریکا را از آن خود کند. وی که در رشته خلبانی نیز توانسته گواهینامههایی را کسب کند، چندباری به خاطر نقض قوانین مربوط به پرواز و خلبانی جریمههای سنگینی پرداخته است.
رشتههای موج سواری و دوچرخه سواری در کوهستان هم از دیگر رشتههای مورد علاقه او است. در سالهایی که اوضاع شرکت اوراکل بعد از آن ضرر و زیان مالی گسترده رو به بهبود بود و رشد شتابندهای در پیش گرفته بود، الیسون در این دو رشته ورزشی دچار مصدومیتهای سختی شد ولی بعد از پشت سر گذاشتن یک عمل جراحی مخاطره آمیز دوباره بهبود یافت و ورزشهای مختلف از جمله قایق رانی را دوباره از سرگرفت. وی در سال ۱۹۹۸ در حین قایق سواری از یک گردباد دریایی هاریکان که جان شش ورزشکار دیگر را گرفت، نیز جان سالم به در برد.
در دنیای بیپایان نرمافزارها و فایلهای دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…
شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…
آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…
این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…
خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…
ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…