پردازش ابری به زبان ساده یعنی منابع پردازشی لازم را از طریق شبکه (معمولا اینترنت) دریافت کنیم و دیگر لازم نباشد که هر فرد و گروه، منابع خاص خود را در اختیار داشته باشد. پردازش ابری الگویی تازه برای عرضه، مصرف و تحویل خدمات فناوری اطلاعات است و آنها را به شیوهای مانند آب و برق و تلفن در اختیار کاربران میگذارد. شما برای اینکه از وسایل و تجهیزات برقی در خانه یا محل کارتان استفاده کنید لازم نیست یک ژنراتور یا کارخانه برق در خانهتان داشته باشید، بلکه به ازای هزینه مشخصی برق را اجاره میکنید.
در پردازش ابری هم، سازمانها و افراد، توان محاسباتی و سرویسهای نرمافزاری مورد نیازشان را از طریق شبکه خرید و دریافت میکنند و پس از آن تنها کاری که باید بکنند، برقراری ارتباط با این ابر پردازشی است که بهسادگی اتصال به یک سرور اینترنت است. از آنجا به بعد تمام کارها توسط ابر رایانهای پردازش میشود. با انعطافپذیری و مقیاسپذیری پردازش ابری، کاربران میتوانند در زمان تقاضا و به صورتی دینامیک منابع را تدارک ببینند و نیازی به تدارکات سنگین از قبل نیست.
دلیل تشبیه فضای پردازشی ارائه شده از طریق اینترنت به ابر این است که ما از جزئیات این منابع پردازشی خبر نداریم. نمیدانیم سخت افزارها و نرم افزارها کجای این توده قرار دارند. شاید اطلاعات شما نه روی یک کامپیوتر، بلکه بر روی کامپیوترهای زیادی نگهداری شود.
کاربران با به اشتراک گذاشتن اسناد، به همکاری بر روی اسناد ترغیب میشوند. برای بسیاری، این ویژگی یکی از مهمترین مزایای استفاده از پردازش ابری است زیرا چندین کاربر همزمان بر روی اسناد و پروژهها کار میکنند
مزایای پردازش ابری:
– کاهش هزینهها: با استفاده از سرویسهای پردازش ابری، مشتریان دیگر نیاز به صرف هزینههای اضافی برای خرید و راهاندازی سخت افزار، نرم افزار و خدمات IT و نصب و نگهداری نرمافزار ندارند. به این ترتیب هزینه سرمایهای آنها به هزینه عملیاتی تبدیل میشود.
– ارتقای سریع و دائم نرمافزارها: یکی دیگر از مزایای نرمافزارهای پردازش ابری عدم لزوم بهروزرسانی این نرمافزارها توسط کاربر و یا اجبار در استفاده از نسخههای قدیمیتر است. در برنامههای مبتنی بر وب، بهروز شدن نرم افزارها به صورت خودکار انجام میشود.
– دسترسی دائم به اسناد: کاربران از هرجا و با هر وسیله ای که یک مرورگر برای دسترسی به شبکه داشته باشد، میتوانند به اسناد خود دسترسی داشته باشند.
– همکاری گروهی سادهتر: کاربران با به اشتراک گذاشتن اسناد، به همکاری بر روی اسناد ترغیب میشوند. برای بسیاری از کاربران، این ویژگی یکی از مهمترین مزایای استفاده از پردازش ابری محسوب میشود، زیرا چندین کاربر همزمان بر روی اسناد و پروژهها کار میکنند.
نقاط ضعف پردازش ابری:
– نیاز به اتصال دائمی و پرسرعت به اینترنت: بدون اتصال اینترنت، کاربر دیگر به برنامهها و اسناد روی ابر دسترسی نخواهد داشت. یعنی پردازش ابری در حالت آفلاین کار نمیکند. علاوه بر این، برای کار با اسناد و برنامههای تحت وب، نیاز به اتصال با پهنای باند بالا است.
– قابلیتهای کمتر برنامههای تحت ابر (تحت وب): قابلیتهای یک برنامهی دسکتاپ قابل مقایسه با همتای تحت وب آن نیست. برای مثال PowerPoint نسبت به Google Docs به مراتب قابلیتهای بیشتری است.
– امنیت کم دادهها: از آنجا که دادهها بر روی ابر قرار میگیرند، احتمال دسترسی افراد غیر مجاز به اسناد ومدارک محرمانه وجود دارد.
چه کسانی باید از پردازش ابری استفاده کنند؟
– کاربرانی که به طور مشترک بر روی پروژهها یا اسناد کار میکنند.
– کسانی دائما در حال سفرند.
– کاربرانی که ترجیح میدهند در هزینهها صرفه جویی کنند.
چه کسانی نباید از پردازش ابری استفاده کنند؟
– کاربرانی که به اینترنت پرسرعت دسترسی ندارند.
– کاربرانی که مسائل امنیتی برایشان از اولویت بیشتری برخوردار است.
– کاربرانی که به برنامههای فعلی عادت کردهاند و از محیط ناآشنای برنامههای جدید تحتوب هراس دارند.
در دنیای بیپایان نرمافزارها و فایلهای دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…
شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…
آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…
این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…
خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…
ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…