کمپانی اپل که تا چند سال پیش بر این باور بود که کسی حاضر به خرید گوشی با اندازهی بزرگ نیست، اما این کمپانی با توجه به نیاز کاربران، اولین فبلت خود را به نام آیفون ۶ پلاس طراحی و روانهی بازار کرد. در حقیقت کمپانی آمریکایی اپل با تولید آیفون ۶ پلاس توانست آمار و ارقام مربوط به گوشیهای ساخت خود را تا حد زیادی تغییر دهد، رکوردهای فراوانی را جابجا کند و در نهایت توانست موفقیتهای فوقالعاده ای را کسب کند.
بدون هیچ شک و شبهه ای باید آیفون ۶ پلاس را بزرگترین آیفون تولید شده توسط شرکت اپل تا کنون دانست؛ چرا که تا قبل از سال ۲۰۱۴ میلادی، بزرگترین گوشی این شرکت آمریکایی تنها ۴ اینچ بود که مربوط به گوشیهایی نظیر آیفون ۵S و ۵ بود. اما رکورد دیگری که این فبلت توانسته بشکند، مربوط به کیفیت نمایشگر میباشد. صفحه نمایش آیفون ۶ پلاس را به جرات میتوان برترین نمایشگر بین تمام گوشیهای آیفون دانست؛ چه از لحاظ رزولوشن و چه از لحاظ تراکم پیکسلی. نمایشگر ۵٫۵ اینچی آیفون ۶ پلاس دارای وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل است که تراکم پیکسلی بی نظیر ۴۰۱ پیکسل بر هر اینچ را ارائه میدهد. بنابراین میتوان این گونه بیان کرد که آیفون ۶ پلاس اولین تجربهی کاربران اپل خواهد بود که میتوانند به تماشای فیلم تمام HD یا همان FullHD بپردازند.
در نهایت به تمام این رکوردهای گفته شده، باید بزرگترین رکورد شکنی این شرکت باآیفون ۶ پلاس را افزود و آن هم اینکه آیفون ۶ پلاس برترین آیفون تولید شده در جهان تا سال ۲۰۱۴ میلادی به شمار میرود؛ حتی برتر از آیفون ۶٫ به هر حال اصلا نمیتوان این گونه برداشت نمود که تمام این رکورد شکنیها برای یک اسمارت فون اتفاقی بوده. بدون شک شرکت آمریکایی اپل تمرکز بسیار ویژه ای بر روی اولین فبلت خود کرده و هر آنچه در چنته داشته در آیفون ۶ پلاس به کار برده است. در نهایت، باید آیفون ۶ پلاس را نهایت هنر، کمال و شکوه اپل در تولید گوشیهای موبایل تاکنون دانست.با آی تی پورت با دنیایی متفاوت از گوشی های هوشمند در بررسی آیفون ۶ پلاس همراه باشید.
آیفون ۶ پلاس دارای ابعادی به طول ۱۵۸٫۱، به عرض ۷۷٫۸ و ضخامت ۷٫۱ میلی متر میباشد. اگر مقایسه ای بین ابعاد این گوشی و سایر فبلتهای ۵٫۵ اینچی و یا بزرگتر از آن داشته باشیم، در میابیم که فبلت کمپانی اپل کمی دارای طول بیشتری نسبت به رقبا میباشد. بر فرض مثال آخرین پرچمدار شرکت الجی در سال ۲۰۱۴ دارای یک نمایشگر ۵٫۵ اینچی است که ابعادی به طول ۱۴۶٫۳، به عرض ۷۴٫۶ و ضخامت ۸٫۹ میلی متر دارد. به نظر میرسد که مقایسهی ابعادی دو فبلت آیفون ۶ پلاس و گلکسی نوت ۴ بتواند کمک بهتری به کاربران در فهم طول بزرگ فبلت اپل کند. با وجود آن که نمایشگر نوت ۴، ۰٫۲ اینچ از نمایشگر ۶ پلاس بزرگتر است، اما این آیفون ۶ پلاس است که دارای قامت بلندتر نسبت به نوت ۴ میباشد و بر اندام نوت ۴ سایه افکنده. (گلکسی نوت ۴، ۴٫۶ میلی متر کوتاه تر از آیفون ۶ پلاس میباشد) با توضیحاتی که در بالا داده شد، این طور بر میآید که کاربران به خوبی فهمیدهاند که داشتن چنین اندازهی بزرگی برای آیفون ۶ پلاس نه تنها مفید نیست، بلکه میتواند در پاره ای از مواقع باعث اذیت کاربران شود. چرا که آیفون ۶ پلاس حاشیهی نمایشگر بیشتری نسبت به دو گوشی مقایسه شده با آن دارد و این عامل میتواند کمی کاربران را در حین کار با آن به مشکل مواجه کند.
اما بدنه این گوشی هم مانند دو نسل قبل، کاملا از آلومینیوم ساخته شده که همان حس کیفیت فوقالعاده را به کاربر منتقل مینماید. به محض اینکه گوشی را در دست میگیرید، خنکی آلومینیوم باعث القای حس کیفیت به شما میگردد که مشابهش را شاید بتوان فقط در HTC One احساس نمود. اما با اولین نگاه به گوشی، یک آی پد مینی کوچک، در ذهنمان تداعی شد. دیگر خبری از لبههای تراشیده شده با الماس در دور قاب نیست و با یک قاب کاملا انحنادار مشابه طراحی آیپد مینی مواجه هستیم. در مورد اینکه آیا این طراحی نسبت به طراحی آیفون ۵ بهتر شده یا بدتر نظری نمیدهیم، چرا که اعتقاد داریم در این مورد نظرات بسیار متفاوت است و به سلیقه افراد بستگی دارد. شاید اگر بخواهم نظر شخصی خودمان را در این مورد دخیل کنیم، هنوز هم طراحی آیفون ۵ را برتر از دیگر گوشیهای ساخت اپل و شاید دیگر کمپانیها بدانیم، اما این دلیلی بر زیبا نبودن آیفون ۶ پلاس نیست. با این حال باید اذعان کنیم این لبههای گرد در دست بهتر جای میگیرد و بهتر مینشیند. با اینکه از لیز بودن قاب پشتی هم نمیتوان چشم پوشی نمود.
نمای جلویی گوشی یک تغییر بزرگ نسبت به مدل قبلی داشته که در همان نگاه اول کاملا به چشم میآید. شیشه صفحهنمایش این گوشی مقداری از قاب بیرونتر است و در محل اتصال به قاب مقداری هم خمیدگی دارد که چشم را به خود جلب میکند. ترکیبی که بیشباهت به لومیا ۹۲۰ نوکیا هم نیست. جالب اینکه وقتی مدتی با این گوشی کار میکنید، بعد از نگاه به آیفون ۵ حس عجیبی از تخت بودن صفحهنمایشهای قبلی به شما دست میدهد که بیشتر به عادت کردن چشم به خمیدگی گوشههای صفحه مرتبط است.
خوشبختانه اپل این فبلت را نیز در همان سه رنگ قبلی یعنی خاکستری، نقرهای و بژ تولید نموده تا کماکان سه حق انتخاب برای خریداران وجود داشته باشد. سه رنگی که همانند آیفون ۵S تکرار شده و باز هم خبری از رنگ مشکی در این مدل نیست. اما موردی که انتظارش را نداشتیم، خشپذیری کمتر این گوشی نسبت به مدلهای قبلیست. در کل مدتی که این گوشی را تست میکردیم، هیچ خط و خشی در استفاده معمول بر روی آن حک نشد. جالب اینکه در زمان آیفونهای ۵ و ۵S در همین حین خط و خشهایی بر روی گوشیها نقش بسته بودند.
اما در قسمت بالایی صفحه نمایش این فبلت میتوان دوربین مکالمات تصویری، سنسور مجاورت، نور و بلندگو را مشاهده نمود. قسمت پایینی هم که فقط میزبان کلید هوم معروف اپل است. اما یکی از مهمترین تغییرها در چیدمان کلیدها در این فبلت و آیفون ۶ اتفاق افتاد. کلید پاور که پیشتر بر روی لبه بالایی قرار داشت، به سمت راست بدنه منتقل شد تا با توجه به بلندتر شدن طول بدنه، دسترسی به آن برای کاربران راحتتر شده باشد. در پایین دکمهی پاور این فبلت، شیار نانو سیم وجود دارد که برای باز کردن آن نیاز به ابزاری مخصوص هستید. اما لبه سمت چپ گوشی تغییری را شاهد نبوده و همانند سابق، کلیدهای کنترل صدا و البته سوئیچ قطع و وصل صدا را در خود جای داده است. لبه بالایی دیگر یک لبه کاملا صیقلیست و هیچ دکمه و شیاری بر روی آن وجود ندارد. در طرف مقابل درگاه Lightning، جک ۳٫۵ میلیمتری صدا، میکروفون و بلندگو تعبیه شده است.
تا قبل از تولید و عرضهی آیفون ۶ پلاس، کاربران شرکت اپل قادر به تماشای فیلم Full HD در هیچ یک از گوشیهای این شرکت نبودند. از این رو آیفون ۶ پلاس را باید اولین و تنها گوشی شرکت اپل تا کنون دانست که کاربران میتوانند به تماشای تصاویر تمام HD بپردازند. همچنین نمایشگر ۵٫۵ اینچی آیفون ۶ پلاس از تراکم پیکسلی بی نظیر ۴۰۱ پیکسل بر هر اینچ برخوردار است که ما تا کنون این مقدار تراکم پیکسلی را در هیچ یک از گوشیهای اپل ندیده بودیم. اما اگر کمی از بحث کیفیت و تراکم پیکسلی نمایشگر این فبلت فاصله بگیریم، به بحث اندازهی این محصول میرسیم. آیفون ۶ پلاس دارای یک صفحه نمایش ۵٫۵ اینچی از نوع IPS LED بوده که این اندازه را میتوان بزرگترین اندازهی نمایشگر بین تمام گوشیهای آیفون دانست.
بالاخره اپل صفحهنمایش گوشیهایش را بزرگتر نمود. این هم یکی دیگر از مواردیست که به سختی میشد در زمان حیات استیو جابز انتظارش را داشت. اما تیم کوک که دیگر نفر اول اپل محسوب میگردد، خود را موظف به ادامه راه استیو جابز نمیداند و تفکرات خود را در کوپرتینو جاری ساخته که یکی از آنها، توجه به خواسته مخاطبان و ساخت گوشیهای بزرگتر از ۵ اینچیست اما ویژگی جدید و جالبی که اپل برای اولین بار در گوشیهای آیفون به کار برده، قابلیت نمایش هوم اسکرین به صورت Landscape است.
اعدادی که در بازار امروز در بخش سختافزار محصولات اعلام میگردند، ما را بد عادت نموده. پردازندههای ۸ هستهای، فرکانسهای ۲ گیگاهرتز به بالا، ۳ گیگابایت حافظه رم (که از رم کامپیوتری که من این نقد را در آن تایپ نمودم بیشتر است) و غیره. همه این اعداد باعث شده اپل خود را به زحمت نیندازد و هیچوقت از قطعاتی که در محصولاتش به کار برده چیزی نگوید. سختافزار آیفون ۶ پلاس از چیپست جدید اپل با نام A8 که شامل یک پردازنده دو هستهای ۶۴ بیتی با فرکانس ۱٫۴ گیگا هرتز، یک پردازشگر گرافیکی از نوع PowerVR GX6450 و یک گیگابایت حافظه رم تشکیل میشود. شاید با خواندن این مشخصات متوجه شدید که چرا اپل تمایلی برای گفتن مشخصات دقیق سختافزار گوشیهایش نشان نمیدهد. در کنار این چیپست، همانند قبل یک چیپ کمکی با نام M8 وجود دارد که قدرتمندتر از قبل، حرکات را درک مینماید. در واقع با کمک این چیپ ست است که گوشی متوجه میشود که شما در حال حرکت با دوچرخه هستید یا دویدن یا خواب. از دیگر مزایای این چیپ، صرفهجویی در مصرف باتری است، چرا که مثلا در زمانی که شما در حال دوچرخهسواری باشید، گوشی دیگر در حال جستجوی مداوم شبکههای Wi-Fi نخواهد بود و این به کمتر مصرف شدن باتری کمک شایانی مینماید.
باز هم اپل از ظرفیت باتری گوشیهای جدید خود چیزی نگفت، اما مشخص شده که باتری آیفون ۶ پلاس یک باتری لیتیوم پلیمری ۲۹۱۵ میلیآمپر ساعتیست. اگر یک مقایسه ای کوچک بین ظرفیت باتری این فبلت با LG G3 داشته باشیم، در میابیم که ظرفیت باتری ۶ پلاس همپای پرچمدار سال ۲۰۱۴ الجی است و چیزی کمتر از آن ندارد. باتری این گوشی در حالت آماده به کار در حالت ۳G، حدود ۱۶ روز دوام آورد که این به خودی خود نسبت به آیفون ۶ عدد بهتریست. همچنین در استفاده سنگین شامل مکالمه، پخش ویدئو، مرورگری اینترنت و بازی، این گوشی مناسب بود و توانست بیش از یک روز شارژ دوام آورد. در کل، با توجه به بزرگتر شدن صفحهنمایش، اپل از ظرفیت بیشتری برای باتری ۶ پلاس نسبت به ۶ در نظر گرفته تا لذت کاربران با این فبلت به زودی تمام نشود.
دوربین آیفون ۶ پلاس مجهز به سنسور تصویر ۸ مگاپیکسلی است. دقیقا همان رزولوشنی که از آیفون ۴S به بعد شاهد بودهایم. سایز حسگر تصویر دوربین این گوشی، دقیقا به اندازهی سایز سنسور تصویر آیفون ۵S است. در حقیقت بزرگترین تغییرات دوربین نسبت به مدل پیشین را میتوانیم در سرعت و دقت فوکوس خودکار و آپدیتهای نرمافزاری ببینیم. اما مهمترین و تنها تفاوت بین دوربین آیفون ۶ پلاس با آیفون ۶ را باید در لرزشگیر اپتیکال تصاویر دانست. تفاوتی که سبب میشود تا کاربران این فبلت بتوانند عکسهایی با نور مناسب و نویز کم در حرکت دوربین با سرعت پایین ثبت کنند. اپل در دوربین این گوشی، از یک نوع فنآوری استفاده کرده که پیشتر شبیه به آن را بر روی دوربین DSLR کانن، یعنی D70دیده بودیم. یک نوع فنآوری فوکوس خودکار تشخیص فاز (Phase Detection) وابسته به سنسور تصویر که اپل آن را فوکوس پیکسل مینامد. البته اپل در به کار گیری این فنآوری بر روی دوربین گوشیهای همراه پیشتاز نیست و قبلا، دوربینهای سامسونگ گلکسی S5 و الجی G3 مجهز به این نوع فوکوس خودکار شده بودند.
دوربین جلویی گوشی شاهد بهبودهای چشمگیری بوده است. طبق ادعای اپل، دوربین دوم آیفون ۶ پلاس، میتواند تا ۸۱ درصد نور بیشتری را نسبت به دوربین دوم ۵Sجذب کند. البته از آن جایی که نسبت کانونی لنز بر روی همان عدد F/2.2 ثابت مانده، خیلی در این مورد مطمئن نیستیم. جالبترین بهبود را باید در عکاسی پیاپی دید. دوربین جلویی این گوشی میتواند با سرعت ۱۰ فریم بر ثانیه عکاسی پیاپی کند. به علاوه این دوربین میتواند عکسهای HDR بگیرد و ویدیوی HDR نیز ضبط کند.
اما عجایبی که در قسمت قبل در موردشان صحبت کردیم، اکثرا به واسطه سیستمعامل انحصاری اپل رقم میخورند. آیفون ۶ پلاس به صورت پیشفرض از نسخه ۸ سیستمعامل iOS استفاده مینماید. این نسخه از iOS تغییرات ظاهری کمی نسبت به نسخه قبلی داشته، اما در این قسمت سعی میکنیم به طور اجمالی نگاهی به سیستمعامل این گوشی داشته باشیم. به طور کلی، هر ساله و در نقد آیفونهای قبلی هم، به طور مفصل در مورد قابلیتها و امکانات iOS صحبت نمودیم. بنابراین به تکرار مکررات نمیپردازیم.
همانند قبل، دو راه برای باز کردن قفل صفحهنمایش وجود دارد، یکی تعیین رمز ۴ رقمی (که البته میتوان به جای رمز ۴ رقمی، از رمز با تعداد کاراکتر نامحدود هم استفاده نمود) و یا استفاده از Touch ID . شاید بهتر بود در مورد عملکرد TouchID در بخش سختافزار میگفتیم، اما الان هم دیر نیست. حسگر اثر انگشت آیفون ۶ پلاس هم مانند قبل عملکردی بینقص دارد. پنل کنترل سنتر که با کشیدن انگشت از پایین به بالا در هر صفحهای باز میشود، تغییری در چیدمان نداشته و فقط از نظر گرافیکی مقداری رنگها تغییر داشتهاند. با اینکه این منو از iOS 7 پا به سیستمعامل اپل گذاشت، ولی عملکردی فوقالعاده دارد. مزیتی که این منو به منوی Notification اندروید دارد، این است که بدون احتیاج به بستن اپلیکیشن، میتوانید تغییراتی مانند قطع کردن یا وصل کردن Wi-Fi و یا تغییر نور صفحهنمایش و … را انجام دهید.
تیم کوک و یارانش با تولید آیفون ۶ پلاس نشان دادند که چقدر با سیاستها، اهداف و آرمانهای مرد افسانه ای و فراموش نشدنی این شرکت یعنی مرحوم استیو جایز فاصله گرفتهاند. به نظر میرسد که قرار است اپلی جدید و با سیاستهایی متفاوت شکل گیرد. به نظر میآید که کاربران این شرکت به سرعت فهمیدهاند که دیگر گوشیهای کوپرتینو رنگ و بویی از استیو جابز ندارد؛ به نظر میرسد که دوران اپل جابز به سر رسیده و دوران اپل آقای کوک فرا رسیده. دورانی که در آن این مدیر جسور حاضر شده قدم در حوضه و خانهی سازندگان اندرویدی ها بگذارد. خانه ای که سازندگان اندرویدی سالها آن را بنا کردهاند و آن را به بهترین شکل ممکن بازسازی و مرمت نمودند تا بدین شکل و روز دربیاید. حال قرار است شرکت اپل و با رهبری کوک شجاع و جسور در خانهی اندرویدی «فبلتها» شرف یاب شود. به واقع هنوز هیچ سرنخی در مورد تداوم و یا عدم حضور کمپانی اپل در خانهی فبلتها نیست. اما آن چیزی که برای ما مسلم است، جلوس یک سالهی اپل با نماینده ای به نام آیفون ۶ پلاس در خانهی «فبلتها» میباشد. هیچ چیز از آینده معلوم نیست. ممکن است که اپل در محفل فبلتها، میهمان سزاواری برای اندرویدی ها باشند و درس خوبی به آنها دهد تا تبدیل به الگو و سرمشق خوبی برای سازندگان اندرویدی شود. همچنین این امکان وجود دارد که اندرویدی هایی که آغازگر این دسته بودهاند، همچنان پیشرو در این زمینه باقی بمانند.ما هم به چشم به آینده داریم.
نظر شما در مورد این محصول چیست؟ سلیقه های خود را با آی تی پورت در میان بگذارید.
در دنیای بیپایان نرمافزارها و فایلهای دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…
شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…
آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…
این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…
خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…
ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…
View Comments
بسیار کامل و عالی نوشتهاید، موندم سر دوراهی که کدوم رو بخرم سامسونگ نوت 4 یا 5 یا اپل آیفون 6 پلاس؟؟
ممنون از مطالعه مطلب - در مورد انتخاب این فبلت ها که نوشتی باید بدونی کدوم بخش ها برات اولویت داره -پیشنهاد می کنم به اعداد ارقام مربوط به مشخصات کمتر توجه کنید و بیشتر کیفیت را مد نظر داشته باشید.
موفق باشید