بررسی تخصصی تبلت گلکسی تب A ; با کلاس اما میان رده

مقدمه نویسنده

تبلت‌های سری تب A سامسونگ جزو تبلت‌های میان‌رده‌ی این شرکت به‌حساب می‌آیند که علاوه بر بهره‌مندی از مشخصات سخت‌افزاری قابل‌قبول، از قیمت مناسبی نیز برخوردارند. تاکنون این خانواده دارای دو عضو تب A 8.0 اینچی و تب A 9.7 اینچی است و همان‌طور که مشخص است این دو تبلت به‌طور عمده در اندازه‌ی نمایشگر باهم تفاوت دارند. از تشابهات این دو تبلت می‌توان به کیفیت نمایشگر، پردازنده، نسخه‌ی سیستم‌عامل و دوربین اصلی و سلفی آن‌ها اشاره کرد. هر دو تبلت وضوح تصویر متوسط ۷۶۸ در  ۱۰۲۴ پیکسل را به نمایش می‌دهند که به دلیل اندازه‌ی بزرگ‌تر نمایشگر نسخه‌ ۹٫۷ اینچی، این تبلت تراکم پیکسلی کمتری نسبت به مدل ۸ اینچی، ارایه می‌دهد. همچنین هر دو تبلت به پردازنده APQ 8016 ساخت کمپانی کوالکام مجهز شده‌اند که در آن از یک پردازنده‌ی چهار هسته‌ای با فرکانس کلاک شده ۱٫۲ گیگاهرتز استفاده‌شده است.

علاوه‌براین سامسونگ ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی برای این دو تبلت در نظر گرفته که این میزان حافظه، قابل‌افزایش به‌وسیله‌ی کارت  microSD است. هر دو تبلت سری A سامسونگ به آخرین نسخه‌ی سیستم‌عامل آندروید آب نبات چوبی مجهز شده‌اند و رابط کاربری بهینه‌شده‌ی تاچ نیز برای آن‌ها در نظر گرفته‌شده است. دوربین اصلی این دو تبلت را یک حسگر ۵ مگاپیکسلی (فاقد فلاش) و دوربین سلفی آن را یک حسگر دوربین ۲ مگاپیکسلی تشکیل می‌دهد. از تفاوت‌های این دو محصول می‌توان به میزان حافظه‌ی رم و ظرفیت باتری اشاره کرد. نسخه‌ی ۸ اینچی این محصول دارای ۱٫۵ گیگابایت حافظه‌ی رم و نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی آن دارای ۲ گیگابایت حافظه‌ی رم است. همچنین مدل بزرگ‌تر این تبلت به یک باتری لیتیوم یونی غیرقابل تعویض با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی مجهز شده و نسخه‌ی کوچک‌تر آن از یک باتری ۴۲۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره می‌برد.در ادامه با نقد و بررسی این تبلت در آی تی پورت با ما همراه باشید.

طراحی و کیفیت ساخت گلکسی تب A

گلگسی تب A از لحاظ زیبایی وضخامت و اندازه مانند گلکسی تب S است. نسخه ۹٫۷ اینچی آن دارای وزن ۴۵۰ گرم، طول ۲۴۱ میلی متر، عرض ۱۶۷ میلی متر و ضخامت ۷٫۷ میلی متر می باشد که تنها یک میلی متر از گلکسی تب  S کلفت تر است. با این که سامسونگ در سخت افزار و صفحه نمایش  این تبلت از قطعات ارزان استفاده کرده ولی در طراحی و بدنه این تبلت کم کاری نکرده جنس بدنه این تبلت از پلاستیک سخت  است و هنگامی که این تبلت را در دست می گیرید ضعیف بودن سخت افزار این تبلت به شما منتقل نمی شود. گلکسی تب A  بسیار خوش دست است و وقتی آن را در دست می گیرید لبه های آن که گرد هستند باعث می شود تسلط بیشتری بر روی تبلت داشته باشید. در لبه سمت راست تبلت شما شاهد دکمه ولوم و چند اینچ زیر آن در گاه میکرو اس دی قرار دارد در زیر تبلت نیز پورت میکرو USB  و درگاه ۳٫۵ میلی متری هدفون قرار دارد.

گلکسی تب A  دارای قاب پلاستیکی نرمی است که می‌تواند در برابر جذب اثرانگشت و چربی، مقاومت خوبی از خود نشان دهد. جنس پلاستیک گلکسی تب A  به‌گونه‌ای است که از فاصله‌ای نسبتا دور، شبیه به آلومینیوم به نظر می‌رسد. همچنین به لطف لبه‌های گردی که این تبلت دارد، کاربران می‌توانند به‌راحتی آن را در دست بگیرند. درواقع با ضخامت ۷٫۴ میلی‌متری و وزن ۴۵۰ گرمی که گلکسی تب A دارد، هرگز نمی‌توان عنوان باریک‌ترین یا سبک‌ترین تبلت ۱۰ اینچی بازار را به این محصول اعطا کرد. اما به جرات می‌توان این تبلت را جزو تبلت‌های ظریف و باریک ۱۰ اینچی به شمار آورد. برای درک بهتر وزن مناسب این گوشی، می‌توان از ابزار مقایسه استفاده کرد. نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی تب A وزنی مشابه با آی پد ایر ۲ (نسخه‌ی سیم‌کارت خود) شرکت اپل دارد.

در بالاترین قسمت لبه‌ی سمت راست گلکسی تب A  کلیدهای پاور و کلیدهای به هم چسبیده‌ی صدا به چشم می‌خورد. همچنین در میانه‌ی این لبه، شیار microSD قرار دارد که به‌وسیله‌ی پوششی هم‌رنگ با بدنه پوشانده شده است. در طرف مقابل یعنی لبه‌ی سمت چپ هیچ کلید یا درگاهی وجود ندارد. بر لبه‌ی پایینی این دستگاه، درگاه شارژ microUSB 2.0، جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون و اسپیکر دوتایی آن به چشم می‌خورد. بر لبه بالای نمایشگر این تبلت حسگر مجاورت و نور محیط وجود دارد و در کنار آن حسگر دوربین دوم آن قرار گرفته است. بر لبه‌ی پایین نمایشگر هم دو کلید لمس خازنی بازگشت و منو در کنار دکمه‌ی فیزیکی هوم به چشم می‌خورد که فاقد نور پس‌زمینه هستند. بر قاب پشتی گلکسی تب A، حسگر برجسته ۵ مگاپیکسلی و نشان سامسونگ دیده می‌شود. با نگاهی به بخش پشتی گلکسی تب A دو دایره عجیب‌وغریب را خواهید دید. اشتباه نکنید؛ این دو نه حسگر هستند و نه درگاه خاصی. سامسونگ برای اتصال بوک کاور به بدنه تبلت، این دو المان را به پشت دستگاه اضافه کرده است.

صفحه نمایش

جدا از اندازه صفحه نمایش،  سامسونگ از وضوح تصویر یکسان ۷۶۸ در ۱۰۲۴ پیکسل برای هر دو مدل گلکسی تب A  استفاده کرده است که نتیجه برای نسخه‌ی بزرگ‌تر آن کمی ناامیدکننده است. نسخه ۹٫۷ گلکسی تب A  اینچی قادر است در هر اینچ، ۱۳۲ پیکسل را نمایش دهد. درست است که گلکسی تب A، تبلتی مقرون‌به‌صرفه است و نباید انتظار بیش‌ازحد از آن داشت، اما باید گفت که نمایشگر این تبلت از رزولوشن پایینی برخوردار است و بهتر بود سامسونگ از نمایشگر باکیفیت‌تری در گلکسی تب A  به کار می‌برد. نمایشگر نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی گلکسی تب A همچون نسخه‌ی ۸ اینچی آن، دارای نسبت تصویر ۴ به ۳ است که بهتر سامسونگ از نسبت تصویر ۱۶ به ۹ در این تبلت استفاده می‌نمود. میزان حداکثر روشنایی و رنگ‌های به نمایش درآمده در این تبلت مناسب است و زوایای دید آن قابل‌قبول ارزیابی می‌شود.

سیستم عاملی بروزتر

آخرین نسخه از سیستم‌عامل اندروید به همراه رابط کاربری بهینه‌شده تاچ‌ویز برای گلکسی تب A در نظر گرفته شده است. پوسته‌ای که سامسونگ به تن سیستم‌عامل این تبلت کرده، کاملا کاربرپسند بوده و گشت‌وگذار در محیط این تبلت به‌راحتی انجام می‌شود. از بارزترین ویژگی رابط کاربری تاچ‌ویز محصولات سامسونگ می‌توان به قابلیت شخصی‌سازی اشاره کرد که این تبلت از این قاعده مستثنی نیست. سامسونگ به‌طور پیش‌فرض از چند برنامه مفید در این تبلت به‌کاربرده که از این میان می‌توان به برنامه‌های آفیس اشاره کرد. استفاده از برنامه‌های آفیس در تب A می‌تواند برای دانش آموزان یا دانشجویان مفید واقع شود، اما به نظر می‌آید که کار با این برنامه‌ها، بدون استفاده از کیبورد، جذابیت زیادی برای کاربران نداشته باشد.

SideSync نام نرم‌افزاری است که برای نخستین بار سامسونگ در تبلت‌های گلکسی تب S به کار برد. کاربران می‌توانستند به کمک این برنامه، گوشی گلکسی خود را بر روی نمایشگر این تبلت مشاهده کنند. حال برای بار دیگر سامسونگ این قابلیت به‌ظاهر جذاب و کاربردی را در تبلت تب A خود به‌کاربرده که با بهبودهایی جزیی همراه شده است. شایان ذکر است که پیش از اتصال تبلت و گوشی سامسونگ خود به یکدیگر، می‌بایست برنامه‌ی SideSync 3.0 را بر روی تلفن هوشمند خود نصب کنید. از این طریق می‌توانید گوشی خود را از طریق تبلت کنترل کنید. در این حالت نمایشگر گوشی به وضعیت خاموش می‌رود و شما نمای کاملی از آن را در تبلت خواهید دید. گفتنی است که از این قابلیت می‌توان برای انتقال فایل‌ها و داده‌ها بین دو دستگاه و همچنین ارسال و دریافت پیام کوتاه (SMS) استفاده کرد. بنابراین کاربران می‌توانند بدون آنکه گوشی گلکسی خود را از جیب خارج کنند، از طریق این تبلت به پیام‌های خود پاسخ دهند. همچنین سامسونگ بیان کرده است که کاربران به‌وسیله‌ی این قابلیت (SideSync 3.0)، می‌توانند تمام دستگاه‌های سامسونگ خود را به یکدیگر متصل کنند.

سخت افزار

سامسونگ گلکسی تب A به پردازنده اسنپدراگون ۴۱۰ کمپانی کوالکام مجهز شده که عملکردی ۶۴ بیتی دارد. در سال گذشته تولیدکنندگان اسمارت فون ها، بارها از این نوع اسنپدراگون ۴۰۰ در محصولات میان‌رده‌ی خود استفاده نمودند و توانستند موفقیت‌های زیادی را با آن‌ها تجربه کنند. اما با پشتیبانی جدیدترین نسخه‌ی سیستم‌عامل اندروید آب نبات چوبی از برنامه‌های ۶۴ بیتی گوگل پلی، سازندگان تبلت‌ها به دنبال استفاده از پردازنده های  ۶۴ بیتی در محصولات خود رفتند. ازاین‌رو ما شاهد به‌کارگیری یکی از این چیپ های  میان‌رده‌ی ۶۴ بیتی شرکت کوالکام در تبلت گلکسی تب A سامسونگ هستیم. یکی از قابلیت‌های برجسته‌ی این چیپ، پشتیبانی از شبکه‌ی ۴G است که سامسونگ هم این ویژگی را در گلکسی تب A به‌کاربرده است. علاوه‌براین کاربران می‌توانند به مکالمه با این تبلت بپردازند. درون این تراشه، یک پردازنده‌ی چهار هسته‌ای تعبیه‌شده که می‌تواند با حداقل سرعت ۲۰۰ مگاهرتز و با حداکثر سرعت ۱٫۲ گیگاهرتز دستورات این تبلت را پردازش کند. تا این جای کار تمام مشخصات سخت‌افزاری نسخه‌ی ۸ و ۹٫۶ اینچی این تبلت کاملا یکسان است. اما تنها تفاوت سخت‌افزاری این دو دستگاه به میزان حافظه‌ی رم آن‌ها برمی‌گردد. نسخه ۹٫۷ اینچی این تبلت دارای دو گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه‌ی داخلی است. همان‌طور که مشخص است، به علت وجود برنامه‌های از پیش نصب‌شده در گلکسی تب A، مقداری از حافظه‌ی داخلی آن اشغال‌شده و تنها حدود ۱۰٫۶۶ گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار خواهد گرفت.

گلکسی تب A در اجرای برنامه‌ها و بازی‌های روزمره عملکرد روانی دارد و چندان کاربر را اذیت نمی‌کند. اما به علت سخت‌افزار میان‌رده‌ای که سامسونگ برای این تبلت در نظر گرفته، چندان نمی‌توان بر روی اجرای بی‌دردسر برنامه‌های سنگین و با گرافیک بالا در این تبلت حساب باز کرد. در اکثر مواقع، نتایج بنچ‌مارک‌ها می‌تواند کمک خوبی به افراد گیک کند. گلکسی تب A توانست در بنچ‌مارک ترکیبی AnTuTu نمره‌ی ۲۲۴۰۲ را کسب کند و در جایگاهی تقریبا برابر با ایسوس زنفون ۵ تکیه بزند. همچنین این تبلت در بخش تک‌هسته‌ای بنچ‌مارک Geekbench 3 نمره‌ی ۴۷۲ و در بخش چندهسته‌ای این بنچ‌مارک نمره‌ی ۱۴۲۱ را به دست آورد. از نتایج بنچ‌مارک‌های به‌دست‌آمده در مورد این تبلت می‌توان نتیجه‌گیری کرد که اگر به دنبال تبلتی برای اجرای بازی‌های سنگین هستید، تب A گزینه‌ی مناسبی برای شما نخواهد بود و باید به فکر انتخاب بهتری باشید.

دوربین

دوربین‌های در نظر گرفته شده برای گلکسی تب A، کاملا مناسب برای یک تبلت میان‌رده‌ است. یک حسگر ۵ مگاپیکسلی بر قاب پشتی و یک حسگر ۲ مگاپیکسلی در بالای نمایشگر این تبلت قرار گرفته‌اند. دوربین اصلی گلکسی تب A نیز همچون تبلت‌های دیگر در شرایط نوری مناسب تصاویری خوب و طبیعی ثبت می‌کند و فوکوس نسبتا سریعی دارد. اما در شرایط نوری ضعیف، حسگر دوربین اندکی به مشکل برمی‌خورد و گه گاهی تصاویری نه‌چندان دل‌چسب تحویلتان می‌دهد. همچنین دوربین اصلی این تبلت قادر است با حداکثر کیفیت HD فیلم‌برداری کند. از مهم‌ترین قابلیت‌های دوربین این تبلت می‌توان به عکاسی پیاپی، فوکوس خودکار و عکاسی پانوراما اشاره کرد.

جمع بندی آی تی پورت

گلکسی تب A نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی همانند بردار کوچک‌تر خود یک تبلت میان رده است که از مشخصات سخت‌افزاری چندان قدرتمندی بهره نمی‌برد و تنها برای انجام کارهای روزنامه نظیر وب گردی، خواندن کتاب‌ها و خبرهای گوناگون و انجام بازی‌های نیمه سنگین مناسب است. علاوه بر این، به دلیل وجود حالت چند کاربر در گلکسی تب A نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی، می‌توان این دستگاه را تبلتی مناسب برای افرادی دانست که تبلت خود را به‌کرات با اعضای خانواده‌ی خود به اشتراک می‌گذارند. درمجموع می‌توان گفت که اگر اندازه‌ی نمایشگر تبلت، اهمیت زیادی برایتان ندارد، می‌توانید به سراغ نسخه‌ی ۸٫۰ اینچی این تبلت بروید که وضوح تصویر بهتری نسبت به این نسخه دارد. در غیر این صورت، اگر فکر می‌کنید که تنها یک تبلت ۱۰ این اینچی جواب گوی نیازهای شماست، می‌توانید نگاهی به تبلت‌های سامسونگ گلکسی تب پرو ۱۰٫۱ اینچی و ال‌جی جی پد ۱۰٫۱ اینچی بیندازید که قیمتی کم‌وبیش برابر با تب A نسخه‌ی ۹٫۷ اینچی دارند.

نظر شما در مورد این محصول سامسونگ چیست؟نظرات خود را با آی تی پورت در میان بگذارید.

میلاد جبری

مهندس الکترونیک-علاقه مند به طراحی مدارات آنالوگ و برنامه نویسی IC ها -سعی می کنم بهترین های تکنولوژی را در اختیار کاربران آی تی پورت قرار بدهم.

Recent Posts

نکات ضروری برای دانلود ایمن؛ چگونه از ورود به دام سایت‌های مخرب جلوگیری کنیم؟

در دنیای بی‌پایان نرم‌افزارها و فایل‌های دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…

9 ماه ago

معرفی و بررسی سری های لپ تاپ ایسوس

شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…

9 ماه ago

آموزش دستورات پاورشل به همراه فهرست کامل کد های ویندوز پاورشل

آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…

10 ماه ago

شغل ادمین اینستاگرام چیست و چگونه ادمین اینستاگرام شویم؟

این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…

11 ماه ago

آموزش حل مشکل page isn’t available right now در اینستاگرام

خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…

11 ماه ago

ویندوز پاورشل چیست ؟ کاربرد ها و نحوه فعال سازی powershell

ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…

11 ماه ago