به عنوان یکی از کاربران اینترنت حتماً می دانید که بهترین موتور جستجو که علاقه مندان زیادی هم دارد، گوگل است. در این بخش قصد داریم تا شما را با آموزش جستجو در گوگل آشنا کنیم تا بتوانید با استفاده از ترفندهای جستجو در گوگل همانند افراد حرفه ای سرچ کنید و اطلاعات مورد نیازتان را به سرعت بدست آورید. در این بخش چند روش را خدمتتان توضیح خواهیم داد.
هنگامی که یک عبارت مثل کلمه «گل» را در گوگل سرچ می کنید، صدها صفحه پیش روی شما قرار می گیرد و این موضوع بیشتر باعث سردرگمی شما خواهد شد. پس عبارت جستجو را کامل تر بیان کنید. مثلاً «گل زنبق». با این سیستم تعداد صفحات برای شما خیلی کمتر می شود و اگر منظور شما خاص تر است، مثلاً می توانید بنویسید «گل زنبق بنفش ایرانی». قطعاً با این عبارت به سرعت به نتیجه مورد نظر خود می رسید.
اپراتورهای جستجو در گوگل شامل علائم، کدها و کلماتی است که می توانید در عبارت جستجوی خود وارد کنید تا نتایج دقیقتری را دریافت کنید.
کلمه کلیدی را در علامت نقل قول قرار دهید. مثلاً “گل زنبق بنفش” در این صورت گوگل تنها صفحاتی را به شما نمایش می دهد که این کلمه در آن ها ذکر شده است.
به عنوان مثال وقتی یک عبارت مثل روابط نهنگ سفید-بازی را در گوگل سرچ می کنید، در این صورت فقط صفحاتی که حاوی عبارت نهنگ سفید است را نشان می دهد و بازی نهنگ آبی که معمولاً در جستجوها پدیدار می شود را نمایش نمی دهد.
به طور مثال شما قصد تماشای فیلم هری پاتر را دارید و در گوگل سرچ می کنید: هری پاتر و مطالب زیادی در مورد شخصیت، کتاب و مجموعه ی فیلم برای شما نمایش داده می شود. با استفاده از عبارت هری پاتر+قسمت ۷، گوگل به شما فقط قسمت ۷ آن را نمایش می دهد.
مثلاً مسیر مشهد به تهران را باید به صورت مسیر مشهد تهران سرچ کرد، چون گوگل حرف های اضافه را نیز در جستجوهایش به شما نشان می دهد.
اگر به دنبال یک سایت خاص هستید، می توانید از عبارتsite مقابل جستجوهایتان استفاده کنید، مثال برای یافتن سایت مایکروسافت می نویسید: site:Microsoft
در این صورت در نتایج جستجو شاهد هستید که گوگل سایت مایکروسافت را به شما نمایش می دهد.
فرضاً شما به دنبال اطلاعاتی جدید در مورد برنامه آفیس هستید و نمی خواهید اطلاعات و آموزش های سایت های دیگر را ببینید و فقط اطلاعات اصلی سایت مایکروسافت را نیاز دارید. در این صورت در جستجوهایتان می نویسید: Microsoft * office
مثلاً می نویسید سفر به دبی یا ترکیه و گوگل در نتایج جستجو برای شما فقط صفحاتی که پیرامون سفر به این دو کشور است را نشان می دهد.
این عبارت هنگامی کاربرد دارد که در جستجوهایتان یک بخش خاص را نمی خواهید ببینید. مثلاً عبارت travel to turkiye exact match Antalya
در این عبارت جستجو شما به دنبال سفر به ترکیه هستید اما شهر آنتالیا جزء انتخاب سفر شما نیست و به این ترتیب گوگل آنتالیا را برای شما از جستجوهایش حذف خواهد کرد.
این عملگر نتیجه ی همان عملگر (یا) را به شما می دهد، هنگامی که بین دو سایت مثلاً اینستاگرام یا فیس بوک می خواهید وارد شوید اینگونه می نویسید: instagram| facebook
که در نتایج جستجو فقط این دو سایت را برای شما نمایش می دهد.
هنگامی که می خواهید جستجوهای شما به صورت سفارشی یکی از این دو عبارت را در بر بگیرد با عملگر ” “و عملگر or استفاده می کنید.
مثال “instagram“or “facebook”
که با این عبارت جستجو به صورت سفارشی فقط این دو سایت در جستجوهایتان نمایش داده می شود.
هنگامی که قصد دارید وب سایتی را مثل فیس بوک در گوگل سرچ کنید، از عبارتrelated استفاده می کنید، مثلاً می نویسید: related facebook.com
ازین طریق گوگل سایت های شبیه به فیس بوک را به شما نمایش می دهد.
فرضاً در مورد سایت مایکروسافت اطلاعاتی لازم دارید و در گوگل می نویسید: info Microsoft
گوگل به شما اطلاعاتی در مورد سایت مایکروسافت ارائه می دهد.
با این شیوه شما می توانید یک سایت را در یک دامنه ی بخصوص جستجو کنید. مثلاً بنویسید site .us
و گوگل سایت هایی با دامنه .us به شما نشان می دهد.
مثلاً شما به دنبال سایت وزارت بهداشت هستید ولی اسم سایت به انگلیسی را نمی دانید، چون وزارت بهداشت یک نهاد دولتی ایرانی است پس لازم است از دامنه .ir استفاده کنید. به همین ترتیب عبارت وزارت بهداشت .ir را در گوگل سرچ می کنید تا سایت اصلی را به شما نمایش دهد.
هنگامی که می خواهید مطالب مرتبط با یک هشتگ خاص در اینترنت را بخوانید با نوشتن # می توانید تمام نوشته های پیرامون آن را بخوانید و ببینید.
مثلاً #undersea در این هشتگ شما تمام مطالب، عکس ها و فیلم های مرتبط با دریا را مشاهده می کنید.
با استفاده از این عبارت می توانید تیتر تمامی مطالبی که حاوی کلمه مورد نظر شماست را ملاحظه نمایید. مثلاً می خواهید اخبار روز پیرامون تحریم را سرچ کنید در گوگل می نویسید تحریمintitle:
و به این ترتیب گوگل تمامی تیتر مطالبی که حاوی واژه تحریم باشد را به شما نمایش می دهد.
استفاده از جستجوی صوتی در گوگل: با استفاده از علامت میکروفون که در صفحه جستجو مشاهده می کنید، می توانید عبارت مورد نظر خود را به بیان صریح بگویید تا گوگل آن را در جستجوهایتان نمایش دهد.
در جستجوی تصویری گوگل مثلاً اطلاعاتی راجع به یک عکس نیاز دارید و یا فرضاً گلی را در طبیعت دیده اید و اسمش را نمی دانید، کافیست در قسمت جستجوی تصویری گوگل یک عکس از گل را بارگزاری نمایید تا گوگل تمام اطلاعات راجع به آن را به شما نمایش دهد.
در دنیای بیپایان نرمافزارها و فایلهای دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…
شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…
آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…
این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…
خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…
ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…