Categories: گوناگون

مفاهیم فناوری اطلاعات؛ برنامه ​نویس کیست؟

تخصص برنامه​نویس نوشتن برنامه یا نرم افزار کامپیوتری است. برنامه نویس پس از تحلیل مسئله ای که قرار است برنامه حلش کند، حل مسئله را  با الگوریتم‌های منطقی و با یک زبان صوری برای کامپیوتر تعریف می‌کند. میزان پیچیدگی برنامه‌ای که یک برنامه​نویس می‌نویسد، بسته به نوع کاربرد متفاوت است.

به عنوان مثال دستورالعمل‌های برنامه‌ای که تاریخ شمسی را به میلادی تبدیل می‌کند، با دستورالعمل‌های برنامه‌ای که قرار است محیط درون هواپیما را برای یک خلبان تازه​کار شبیه‌سازی کند بسیار متفاوت است. با اینکه ممکن است در چند ساعت یک برنامه را نوشت، ساخت بعضی نرم‌افزارها می‌تواند  بیش از یک سال طول بکشد. برنامه‌نویس را با نام زبانی که در آن مهارت دارد، مثلا برنامه‌نویس جاوا یا نوع کار یا محیطی که در آن کار می‌کند، مثلا برنامه‌نویس پایگاه داده و برنامه‌نویس وب می‌شناسند.

پس از اینکه  برنامه‌نویسِ سرپرست یا تحلیلگر سیستم، طرح کلی برنامه را مشخص کرد و مرحله  طراحی برنامه تمام شد، نوبت به برنامه​نویس می‌رسد تا این طرح را به دستورالعمل‌ها و کدهایی تبدیل کند که برای کامپیوتر قابل فهم باشد. پس از نوشتن برنامه،  برنامه‌نویس نتایج را آزمایش می‌کند تا ببیند برنامه همان کاری را که قرار بوده انجام داده یا خیر. به این ترتیب اشکالات برنامه مشخص می‌شوند. در مرحله رفع خطا  که گاه بیش از نوشتن برنامه اصلی زمان می‌برد، برنامه‌نویس اشکالات برنامه را رفع می‌کند و  با ایجاد تغییرات لازم از صحت کار برنامه‌اش اطمینان پیدا می‌کند. بعد از اینکه کدهای برنامه نوشته شد، اشکالات رفع شد و آزمایش نهایی انجام گرفت، این کدها به‌صورت یک بسته نرم‌افزاری در قالب یک سی دی یا دی وی دی به‌صورت آنلاین در دسترس مشتری قرار می‌گیرد. وظیفه نگهداری برنامه​نویس پس از نوشتن کد اصلی برنامه شروع می‌شود و شامل به روزرسانی، تعمیر، اصلاح و گسترش برنامه های موجود است.

برنامه​نویس بسته به کارکرد برنامه از زبان‌های برنامه‌نویسی متفاوتی در کارش بهره می‌برد، برای مثال از زبان سی پلاس پلاس برای نوشتن برنامه‌های تجاری و صنعتی استفاده می‌کنند. برنامه نویسان برنامه‌های تحت وب با  زبان‌های جاوا و پی اچ پی راحت‌ترند. برنامه​نویس معمولا بیش از یک زبان برنامه​نویسی می‌داند و به دلیل شباهت زیاد این زبان‌ها به هم، یادگیری زبان دوم برای یک برنامه​نویس کار چندان سختی نیست. برنامه‌نویسی ترکیبی از علم و فن و هنر است و  قدرت تحلیل قوی، روحیه کار تیمی و  ارتباط کلامی خوب برای یک برنامه‌نویس ضروری است. جالب است بدانید که دولت روسیه روزی را به نام روز برنامه‌نویس در کشور خود تعطیل رسمی اعلام کرده است.

آموزش جاوا و پی اچ پی و سی پلاس پلاس

حسین جاهدی

مهندس فناوری اطلاعات IT علاقه مند به مباحث امنیت شبکه ، برنامه نویسی و طراحی وب - مدیر راهبردی و نویسنده آی تی پورت

View Comments

Recent Posts

نکات ضروری برای دانلود ایمن؛ چگونه از ورود به دام سایت‌های مخرب جلوگیری کنیم؟

در دنیای بی‌پایان نرم‌افزارها و فایل‌های دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…

11 ماه ago

معرفی و بررسی سری های لپ تاپ ایسوس

شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…

12 ماه ago

آموزش دستورات پاورشل به همراه فهرست کامل کد های ویندوز پاورشل

آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…

1 سال ago

شغل ادمین اینستاگرام چیست و چگونه ادمین اینستاگرام شویم؟

این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…

1 سال ago

آموزش حل مشکل page isn’t available right now در اینستاگرام

خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…

1 سال ago

ویندوز پاورشل چیست ؟ کاربرد ها و نحوه فعال سازی powershell

ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…

1 سال ago