ویندوز ۸ تغییر بزرگی به حساب می آید. سیستم عاملی که هم روی تبلت ها و هم کامپیوترهای شخصی کار می کند. هم با موس و کیبرد کار می کند و هم یک رابط لمسی به نام مترو دارد. دقایقی پیش مایکروسافت نسخه بتای عمومی این سیستم عامل را برای دانلودارایه کرد. و حالا وقت اش رسید تا با مهم ترین امکانات و تغییرات این سیستم عامل آشنا شوید. پس ادامه مطلب را از دست ندهید.
قبول دارم که اسم این مرورگر وب خاطرات خوشی (اینترنت اکسپلورر ۶ و ۷) برای خیلی از شما تداعی نمی کند. اما IE10 واقعا سریع، روان و همراه با مقادیر فراوانی سرگرمی و موارد کاربردی در رابط مترو است. سویپ کردن برای جلو و عقب رفتن درصفحات باز شده واقعا احساس راحتی و کارایی خوبی دارد. این مورد به گونه ای است که همه موبایل ها باید برای هدایت کاربر در میان صفحات وب از آن بهره ببرند.
حتی وقتی که مرورگر در حالت Snap در حال کار است، دو بار تپ کردن Zoom in و Zoom out می کند. Snap به حالتی می گویند که پنجره minimize شده و در اندازه کوچک در گوشه صفحه ویندوز به کار خود ادامه می دهد. زوم کردن و جابجایی در طول و عرض صفحه واقعا نرم و روان بوده و همانند عکس العملی که از یک شیئ طبیعی توقع دارید به شما پاسخ می گوید.
زوم سمنتیک یا معنایی سازماندهی اپلیکیشن های تان را به راحتی یک بشکن زدن سرو سامان می دهد. با Pinch صفحه، همه tileهای روی صفحه شروع کوچک شده و صفحه زوم اوت می شود، (به ویدیو انتهای مطلب مراجعه کنید) به گونه ای که به تمامی اپلیکیشن ها یکجا در مقابل دیدتان قرار می گیرند و می توانید آنها را از نو ساماندهی کنید. می توانید آیکون یا Tile خاصی را به تنهایی کشیده و جابجا کنید، یا اینکه گروهی از اپلیکیشن ها را جابجا نمایید. با این کار شیوه نمایش برنامه های پرکاربرد در صفحه Start را تعیین می کنید و برای دسترسی به آنها نیازی به اسکرول کردن های بی پایان ندارید.
مترو برنامه های کم کاربرد را تبعید می کند، اما می تواند تشخیص دهد که شما برخی اوقات به آن نیاز دارید. بنابراین ویندوز ۸ این امکان را فراهم آورده که هنگامی پایین صفحه را به سمت بالا می کشید، از طریق App Bar به این برنامه ها دسترسی داشته باشید. این بهترین راه برای حصول این نتیجه است که هنگامی به برنامه ای نیاز دارید سریعا به آن دست یابید، و هنگامی که لازمش ندارید، دست و پا گیرتان نباشد.
علاوه بر این با سویپ کردن رو به بالای پایین صفحه می توانید در بسیاری از برنامه ها دستورات درونی آنرا مشاهده و استفاده کنید.
در نسخه «پیش نمایش توسعه دهندگان» شما می توانستید بین اپلیکیشن های در حال اجرا در مترو با کشیدن سمت چپ صفحه به سمت وسط، جابجا شده و سویچ کنید. اما در نسخه آزمایشی این عملکرد چند پله بالاتر ایستاده است. شما می توانید یک سویپ یا کشیدن کوچک چپ به راست، گوشه چپ صفحه را داشته باشید، با اینکه با استفاده از موس به گوشه بالا و سمت چپ صفحه رفته و آن را پایین بکشید. حال برنامه های باز را مشاهده خواهید کرد.
برای بستن برنامه ها هم تنها کافی است که آنها را از حالت Snap در منوی باز شده در سمت چپ صفحه به پایین صفحه ویندوز کشیده و رها کنید.
Charms هم نسبت به نسخه توسعه دهندگان تغییرات فراوانی کرده است. تنها کافی است از سمت راست صفحه سویپ کنید تا تمامی امکانات آن را در دسترس داشته باشید. جایی که به شما اجازه می دهد جستجو کنید، به تنظیمات دسترسی داشته باشید، اطلاعات را با دیگر اپلیکیشن ها به اشتراک بگذارید و بسیاری دیگر از کارهای اینچنینی را انجام دهید. عنصری با نام نمایش دسک تاپ یا show Desktop کلا از ویندوز رخت بر بسته.
فاصله گذاری ها کمی عریض تر شده اند، به گونه ای که همه چیز برای افراد چپ دست و راست دست به راحتی قابل دسترس شده است. اما به شما این امکان را هم می دهد که تسک مورد نظر را سریعا انجام داده و به کار قبلی تان برگردید. برای مثال، هنگامی که Charm تنظیمات را تپ می کنید، صفحه تنظیمات درست همان جایی ظاهر می شود که انگشتان تان قبلا آنجا بوده اند، تا دم دست تان باشند.
اسکای درایو، سرویسی از مایکروسافت است که فضایی ابری را در اختیار کاربرانش قرار می دهد. آپلود و دانلود فایل ها از اسکای درایو توسط کامپیوتر های مختلف برای کاربران مایکروسافت امکان پذیر است.
نسخه جدید اسکای درایو مایکروسافت، یکی از صریح ترین پاسخ ها به iCloud اپل است. با وجود ایراداتی که بر SkyDrive وارد می شود، اما در برخی موارد و تنظیمات، حتی پرقدرت تر از iCloud ظاهر شده است.
شما می توانید توسط این قابلیت هر نوع فایلی را در فضای عرضه شده آپلود کرده و در فضای عمومی، به اشتراک بگذارید. مایکروسافت به توسعه دهندگان اجازه اضافه کردن قابلیت ها و اپلیکشن های اضافه را داده است و بدین ترتیب یکی از بخش های جذاب که در به صورت ادغام شده در سیستم عامل وجود دارد همین SkyDrive است.
برای مثال در ویندوز ۸ بخشی وجود دارد که امکان به اشتراک گذاری و آپلود سریع فایل ها را امکان پذیر می کند. همچنین امکان ضمیمه کردن فایل به ایمیل، و یا به اشتراک گذاری یک صفحه در اینترنت اکسپلورر از قابلیت های اشاره شده هستند.
البته این فقط شروع کار است، باید منتظر نرم افزارهای جانبی که از جانب برنامه نویسان ویندوز عرضه خواهند شد باشیم تا از این سرویس مایکروسافت نهایت بهره را برده باشیم.
مایکروسافت کلید Start را در رابط کاربری دیداری ویندوز ۸ ناپدید کرده است! اگر تصور می کنید می توانید طبق سنت قدیمیای که از ویندوز ۹۵ با این سیستم عامل بوده، با موس، روی یک کلید استارت در گوشه ی پایینی صفحه کلیک کنید، در اشتباهید.
شاید مهمترین دلیل این مساله تغییر بنیادی در ظاهر این ویندوز است. در این نمای جدید، شاید واقعاً امکان جای دادن یک کلید استارت گرافیکی در ظاهر ویندوز وجود نداشته است.
البته با فشردن کلید فیزیکی استارت (کلید لوگوی ویندوز روی کیبرد) در کامپیوتر و کلید مخصوصی که در تبلت های مجهز به این ویندوز، یک منوی Start به صورت تمام صفحه ظاهر خواهد شد. با استفاده از این منو، می توانید به برخی اپلیکیشن های نصب شده بر روی ویندوزتان دسترسی داشته باشید.
مایکروسافت تعدادی از اپلیکیشن های دارای رابط کاربری مترو را به صورت پیش فرض در نسخه بتا همراه کرده است و می توانید تعداد بیشتری را هم از فروشگاه ویندوز ۸ دانلود کنید. (همه به صورت رایگان) نرم افزارها در وضعیت تمام صفحه با سرعت بسیار خوبی اجرا می شوند. اگر بتوانید این نسخه از ویندوز را روی یک تبلت امتحان کنید متوجه می شوید که حرکات لمسی بسیار خوب و روان کار می کنند.
اگر در وضعیت مترو و روی تبلت با این سیستم عامل کار کنید همه چیز بسیار خوب است. حرکات لمسی کمی پیچیده تر نسبت به دیگر سیستم عامل ها هستند اما خلاقیت های جالبی به همراه دارند.
وقتی به حالت دسکتاپ این سیستم عامل می روید (که احتمالا این کار را زیاد هم انجام می دهید) اوضاع کمی متفاوت می شود. در ویندوز ۷ شما هر نرم افزاری که میخواهید فعال کنید را از لیست درون Taskbar انتخاب می کنید. اما در ویندوز جدید باید به گوشه سمت چپ بروید و قسمتی را به پایین کشیده و بگردید که دنبال کدام پنجره بودید. هر چند می توانید این اپلیکیشن ها را در سمت راست صفحه به صورت داک شده در بیاورید.
به طور کل به نظر می رسد ویندوز ۸ هم علاقه زیادی دارد که تمام اپلیکیشن ها به صورت تمام صفحه اجرا کند. اما این برای کسانی که عادت دارند پنجره های زیادی را کنار یکدیگر داشته باشند زیاد جالب نیست. روش باز نگه داشتن تعداد زیادی پنجره و مرتب کردن آنها با موس همانطور که دوست دارید در این سیستم عامل آنقدرها در دسترس تان نیست.
فراموش نکنید هنوز چندین ماه تا ارایه نسخه نهایی این سیستم عامل باقی مانده و مایکروسافت هنوز مشکلات زیادی را در این سیستم عامل برطرف خواهد کرد. امروز شاهد تغییرات و پیشرفت های زیادی بودیم. باید منتظر باشیم تا ببینیم نسخه RC و در نهایت نسخه اصلی چقدر کاربران را راضی خواهد کرد.
مایکروسافت اعلام کرده است که ویندوز ۸ تنها در چهار نسخه ارائه می کند.
نسخه خانگی، نسخه تجاری، نسخه دستگاه های داری تراشه های ARM و نسخه شرکتهای بزرگی که سیستم عامل را در تعداد بالا خریداری می کنند.
این درحالی است که برای مثال شرکت مایکروسافت سیستم عامل XP را در هفت نسخه مختلف ارائه کرده بود.
برای اکثر مردم که یک سیستم عامل برای لپ تاپ تا کامپیوتر رومیزی خود خریداری می کنند به سادگی می توانند ویندوز ۸ را که برای کاربران خانگی طراحی شده خریداری کنند. ویندوز ۸ پرو ” Windows 8 Pro ” برای کاربران تجاری است و دربرگیرنده ویژگیهای رمزگذاری روی یک فایل سیستمی، مجازی سازی و مدیریت دامین است.
براساس گزارش پی سی ورلد، ویندوز RT که مخفف “Runtime” است، نامی است که برای ویندوز ARM انتخاب شده است و نمی توان آن را خریداری کرد.
این نسخه از پیش روی کامپیوترها و تبلتهایی که دارای پردازشگرهای ARM هستند نصب می شوند. این ویندوز قابلیت اجرای نرم افزارهای قدیمی X86/64 را ندارد. اما می تواند برنامه های اجرایی لمسی را برپایه ویندوز ران تایم (برنامه مایکروسافت برای برنامه های اجرایی موبایل) اجرا کند.
در دنیای بیپایان نرمافزارها و فایلهای دیجیتال، امنیت در دانلود و استفاده از آنها یک…
شرکت ایسوس یکی از پیشتازان در صنعت فناوری اطلاعات و الکترونیک است که در زمینه…
آیا شما هم به دنبال کار با کد های پاورشل برای هک هستید؟ در این…
این روزها که همه افراد به دنبال یک شغل پردرآمد می گردند، مشغول به کار…
خطای page isn’t available right now یکی از آزار دهنده ترین مشکلاتی است که کاربران…
ویندوز پاورشل چیست؟ پاورشل ابزاری قدرتمند به حساب می آید که همه افراد علاقه مند…