فروش حق امتیاز نرمافزارهای دانلود شده، قانونی شد!
شرکتهای تولیدکننده نرمافزار نمیتوانند کاربران را از فروش مجوزهای خود به دیگران منع کنند. به نقل از واشنگتن پست، دادگاه عالی اروپا طی حکمی اعلام کرد تولیدکنندگان نرمافزار نمیتوانند از فروش حق امتیاز (License) برنامههای دانلود شده توسط کاربران به دیگران ممانعت کنند. اگر چه کپی کردن این برنامهها کماکان جرم محسوب میشود. این حکم میتواند پیامدهای گستردهای در صنعت دیجیتال به همراه داشته باشد. رای دادگاه به دنبال شکایت شرکت آمریکایی اوراکل از یک شرکت آلمانی به نام UsedSoft صادر شد.
UsedSoft به فروش مجدد مجوزهای نرمافزاری مبادرت میورزد.
اوراکل با طرح شکایتی علیه UsedSoft در یک دادگاه آلمانی، خواستار متوقف شدن فروش مجدد مجوزهای مربوط به نرمافزارهای اوراکل به دیگران بود.
دادگاه عالی اروپا در حکم صادر شده مدعی است: قانون حمایت از حق مولف برای برنامههای دانلود شده، مشابه قانون حمایت از حق مولف برای نرمافزارهایی است که بر روی CD فروخته میشود.
در ادامه این قانون آمده است: همانطور که فرد پس از خرید یک CD میتواند نرمافزار موجود در آن را بفروشد، به همین منوال کسی که از طریق دانلود کردن، یک نرمافزار را خریده، مجاز است که حق استفاده از آن را به شخص دیگری بفروشد.
دادگاه اروپا تصریح کرده است: دانلود کردن یک برنامه در واقع مشابه خرید یک کتاب است. در عین حال که فتوکپی کردن صفحات کتاب و فروش آنها غیرقانونی است، ولی خریدار کتاب میتواند یک نسخه از کتاب را به فرد دیگری بفروشد و در این خصوص منع قانونی وجود ندارد.
خیلی بده که… 🙁
برای بعضی ها خیلی خوب شده ولی برای ناشر خیلی بد.
یعنی اگه کسی دانلود کرد، می تونه به کسی دیگه هم بده!
قانون بی نمکیه !