گوشی های هوشمندنقد و بررسی

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت ۷ ; گلچینی از بهترین ها

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

مقدمه نویسنده

شاید قبل از اینکه کمپانی سامسونگ از سری نوت خود رونمایی کند، کمپانی های بزرگ گوشی های هوشمند و به تبع آن کاربران این محصولات، کمتر تمایل برای داشتن گوشی های هوشمند با ابعاد بزرگ را ترجیح می دادند. اما پس از رونمایی از سری نوت توسط سامسونگ برای اولین بار، و استقبال مناسب از این سری محصولات، کمپانی های بزرگ را به توجه بیشتر در زمینه فبلت ها یا همان گوشی های هوشمند با ابعاد بزرگتراز ۵٫۵ اینچ وا داشته است. کمپانی های بسیار معتبری مانند اپل که تا قبل از استیو جابز اعتقاد داشتند که گوشی های نباید زیاد بزرگ باشند اما با تغییر مدیریت و همچنین با توجه به نیاز کاربران خود تغییر روش داده تا جایی که شاهد سه نوع فبلت در سال ۲۰۱۵ توسط اپل هستیم. کمپانی هوآوی هم دست کمی از این کمپانی ها نداشته و با راه اندازی گوشی های هوشمند مناسب سلیقه افراد توانسته کاربران خود را راضی کند و در این چند سال شاهد امکانات گوشی های رده بالا با طراحی زیبا الهام گرفته از طراحی گوشی های اپل و با قیمت مناسب هستیم. و امروز شاهد حضور آسند میت ۷ در بازار اسمارت فون ها هستیم. شاید همین قیمت مناسب محصولات هوآوی و امکانات بالای آن است که توانسته کاربران زیادی را به خود جلب کند.

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

گوشی هوشمند آسند میت ۷ هوآوی نیز در مسیر نسخه قبلی این فبلت با نام آسند میت ۲ و با بروز رسانی امکانات فبلت قبلی ارایه شده است. شاید برای کسانی که بیشتر با نام برند ها سر و کار دارند جالب باشد که در آزمون های انجام شده بر روی این فبلت، این فبلت رتبه اول را در بین تمامی گوشی های هوشمند از جمله گلکسی اس ۶ اج و آیفون ۶ پلاس بدست آورده است. امتیازی که کمپانی های دیگر کیفیت را توجیحی برای خود قرار داده اند. با آی تی پورت همراه باشید.

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

مشخصات ظاهری

آسند میت ۷ در ابتدا یک قطعه آلومینیومی مثلثی شکل است که سپس تبدیل به یک بدنه یکپارچه می شود که صفحه نمایش LCD برروی آن سوار شده است. کمپانی اچ تی سی در گوشی های One M7 و M8 از بدنه بسیار مشابهی استفاده کرده است که طرفداران زیادی دارد. خوشبختانه یک کمپانی دیگر نیز از طرح مشابهی استفاده کرده است. طراحی بدنه گوشی اسند آسند میت ۷  بیشتر شبیه گوشی M7 است تا گوشی منحنی شکل  و محدب تر M8. یک گردی تراز شده  در گوشی وجود دارد که باعث می شود گوشی را به راحتی بتوانید در دست بگیرید. دکمه های روشن خاموش و صدا در قسمت بالای لبه سمت راست گوشی قرار گرفته اند و هر از دو جنس آلومینیوم هستند. این دکمه ها بسیار مستحکم هستند، واکنش پذیری خوبی دارند و از دوام خوبی برخوردار هستند. شیار USB 2.0 در مرکز لبه پایینی قرار گرفته است، در حالی که با یک میله می توان به  شیارهای دو سیم کارت و کارت micro SD دسترسی پیدا کرد.

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

لنز دوربین ۱۳ مگاپیکسلی کمی بالاتر از مرکز بدنه پشتی این گوشی موبایل قرار دارد. دو بخش مجزا در قسمت بالا و پایین بدنه پشتی وجود دارد، که هر کدام مجهز به آنتن هستند. حسگر دوربین به نظر توسط یک سیم برجسته کوتاه به آنتن بالایی متصل است که گفته می شود آنتن NFC است. ماژول فلاش LCD در قسمت چپ دوربین قرار دارد. یک حسگر اثرانگشت مربعی شکل در زیر لنز دوربین قرار دارد. لوگوی کوچک و گسسته هوآوی در قسمت پایین بدنه پشتی قرار دارد و جزئیات مرتبط با گواهینامه ها در زیر آن و یک شبکه بلندگو در سمت راست آن قرار دارد.

صفحه نمایش

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

هوآوی اندازه‌ی نمایشگر آسند میت ۷ را نسبت به دو نسل قبل آن ۰٫۱ اینچ کوچک کرده و آن را به ۶٫۰ اینچ رساند. بنابراین می‌توان دو محصول آسند میت ۷ و گوگل نکسوس ۶ را از نظر اندازه‌ی نمایشگر برابر دانست. تا این جای کار به راحتی می‌توان دریافت که آسند میت ۷ کوچک ترین فبلت سری میت این سازنده تا این تاریخ به حساب می‌آید. نمایشگر ۶ اینچی میت ۷، وضوح تصویر Full HD معادل با ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل را به نمایش می‌گذارد و همچنین عدد  ۳۶۸ppi برای تراکم پیکسلی این فبلت بدست می‌آید. رزولوشنی که برای نخستین بار در سومین نسل از فبلت‌های سری میت هوآوی به کار برده شده است.

نقد و بررسی تخصصی هوآوی آسند میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

آسند میت ۷  در سپتامبر سال ۲۰۱۴ میلادی رونمایی گشت و دقیقا یک ماه بعد، شرکت گوگل از محصول ۶ اینچی خود یعنی نکسوس ۶ پرده برداشت. با پیوستن گوگل، این غول تکنولوژی، به جمع فبلت‌های ۶ اینچی می‌توان این گونه برداشت کرد که در آینده‌ای نه چندان دور شاهد سلطه‌ی فبلت‌های ۶ اینچی در بازار خواهیم بود. به علت استفاده‌ی تکنولوژی IPS در نمایشگر این گوشی، ما شاهد زوایای دید عالی و کیفیت رنگ‌های بی‌نظیر در آسند میت ۷ بودیم. خوانایی نمایشگر این گوشی در زیر تابش نور آفتاب هم تقریبا رضایت بخش ارزیابی می‌شود. در مجموع می‌توان گفت که نمایشگر آسند میت ۷ کاملا چشمان شما را راضی نگاه خواهد داشت. در آخر باید بگوییم که نمایشگر این گوشی مجهز به محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس ۳ است. محافظی که امروزه در بیشتر اسمارت‌فون‌های High End به کار برده می‌شود. همچنین این محافظ صفحه نمایش، بر‌خلاف محافظ‌هایی که کاربران بر روی نمایشگر گوشی خود می‌چسبانند، خالی از هر گونه حباب است و هیچ اثری از تاری و کدری را از خود بر جای نخواهد گذاشت.

سیستم عامل و رابط کاربری آسند میت ۷

سیستم عامل استفاده شده در این فبلت آندروید ۴٫۴ کیتی کت می باشد و رابط کاربری Emotion UI یا به اختصار EMUI نسخه ۳٫۰ روی اندروید کشیده شده که نزدیکی غریبی به رابط اندروید Lollipop دارد. حتی دکمه‌های نوار ناوبری یا Navigation Bar هم مانند آخرین نسخه اندروید طراحی شده‌اند. EMUI 3.0حقیقتا رابط زیبایی است و شش تم مختلفی که هوآوی برای آن در نظر گرفته به خوبی حال و هوای محیط و حتی آیکون‌ها را تغییر داده و سلیقه‌های بسیاری را راضی می‌کند.

 بخش تنظیمات خود به دو بخش General و دیگری All تقسیم شده است. با اندکی پیمایش در All یک گام شمار ساده را می‌یابید و مهم‌تر و بسیار ارزشمندتر از آن قسمت تنظیمات سنسور اثر انگشت را پیدا می‌کنید. هوآوی ادعا می‌کند که این سنسور سرعت و دقت بسیار بالایی داشته و با اولین تماس قفل گوشی را می‌گشاید. همین‌طور مدعی است که حتی انگشتان مرطوب هم مانع عملکرد آن نمی‌شوند.

 سخت افزار

آسند میت ۷  به آخرین نسخه از چیپ‌ ست ساخت خود کمپانی هوآوی یعنی هایسیلیکون Kirin 925 مجهز شده و بر روی آن دو پردازنده‌ی چهار هسته‌ای  قرار گرفته است. پردازنده‌ی چهار هسته ای A7 برای انجام کارهای سبک و روزمره طراحی شده که قادرست با حداکثر سرعت ۱٫۳ گیگاهرتز دستورات این گوشی را پردازش کند. اما کارهای سنگین‌تر بر دوش پردازنده‌ی A15 خواهد بود که می‌تواند با نهایت سرعت ۱٫۸ گیگاهرتز انجام وظیفه کند. گفتنی است که تغییر پردازش این گوشی، کاملا نامحسوس بوده و به هیچ عنوان متوجه این امر نخواهید شد. در کنار مجموعه پردازنده‌ی این گوشی، پردازنده‌ی گرافیکی Mali T628 وجود دارد که به خوبی از پس کارهای گرافیکی سنگین برخواهد آمد. هواوی، آسند میت ۷  را در دو نسخه‌ی ۱۶ و ۳۲ گیگابایتی راهی بازار کرده است که مورد نخست، دارای دو گیگابایت حافظه‌ی رم و مورد دوم همراه با سه گیگابایت حافظه‌ی رم می‌باشد. گفتنی است که مدل ۳۲ گیگابایتی این محصول، تنها در رنگ طلایی عرضه شده و کاربران حق انتخاب دیگری ندارند.

باز و بستن برنامه‌ها و اجرای بازی گوناگون در آسند میت ۷  کم نقص و روان بوده و با مکث چندانی برنخوردیم. اما بزرگ‌ترین نقدی که می‌توان به این فبلت تمام عیار وارد کرد، مربوط به رابط کاربری نیمه سنگین آن می‌باشد. در واقع ما چندان با این سبک لگ‌ها غریبه نیستیم و پیش از این در محصولات قبلی هوآوی از جمله مدیاپد X1 دیده بودیم. اما این موضوع آن قدرها هم حاد و بغرنج نیست و ما به ندرت به این مشکل برخوردیم.

حسگر اثر انگشت; سکانس پر بازدید در گوشی های رده بالا

نقد و بررسی تخصصی هوآوی میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

همان طور که در ابتدای اشاره کردیم، حسگر اثر انگشت آسند میت ۷ در قاب پشتی و دقیقا در پایین لنز دوربین قرار گرفته است. تا این جای کار در میابیم که موقعیت این سنسور با فینگر پرینت سنسور One Max هیچ تفاوتی ندارد. اما وجه تمایز این دو حسگر را می‌توان در نحوه‌ی عملکرد آن‌ها دانست. عملکرد این سنسور بر خلاف دو گوشی One Max و گلکسی اس ۵ و تا حدودی مشابه با آیفون‌های ۵ و ۶ پلاس است. بدین صورت که برای آنلاک کردن گوشی، تنها می‌بایست انگشت خود را بر روی این سنسور نگه دارید. نکته‌ی جالب توجه این جا قرار دارد که این سنسور همیشه در حالت استندبای قرار داد و کاربران برای فعال نمودن آن نیازی به فشردن هیچ کلیدی نیستند. بدین ترتیب می‌توان سنسور اثر انگشت آسند میت ۷  را ترکیبی از دو حسگر اچ‌تی‌سی One Max و آیفون ۶ دانست.

پیشتاز در باتری گوشی های هوشمند

نقد و بررسی تخصصی هوآوی میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

انرژی مورد نیاز آسند میت ۷  را یک باتری عظیم ۴۱۰۰ میلی آمپر ساعتی از نوع لیتیوم پلیمری تامین می‌کند که توسط کاربران قابل باز کردن و تعویض نیست. در مورد مشابه، می‌توان گلکسی نوت ۴ را مثال زد که با اندازه‌ی ۵٫۷ اینچی از یک باتری ۳۲۲۰ میلی آمپری بهره می‌برد. باتری فوق‌العاده قوی آسند میت ۷  قادر است تا بیش از ۶۴۸ ساعت در حالت استندبای و با اینترنت ۳G  شارژدهی نماید. همچنین آسند میت ۷   توانست با یک بار شارژ کامل تا بیش از ۱۷ ساعت به پخش ویدئو بپردازد که واقعا ما را مجذوب خود کرد. علاوه بر این، سازنده‌ی این فبلت به کاربران خود این قول را داده که آسند میت ۷ به راحتی می‌تواند تا دو روز برای کاربران شارژ نگه دارد. خوشبختانه هوآوی از حالت Ultra power saving mode برای شارژدهی بیشتر، در آسند میت ۷  به کار برده که از عملکرد خوبی برخوردار است. قابلیتی که این روزها در اکثر پرچم‌داران شاهد آن هستیم. این حالت کاربران را به بسیاری از برنامه ها محدود می‌کند و تنها اجازه‌ی دسترسی به برنامه‌هایی چون تماس، پیام و لیست مخاطبان را به مخاطبان می‌دهد.

دوربین

هواوی آسند میت ۷ دارای یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در قاب پشتی است که یک فلاش LED آن را همراهی می‌کند. دوربین اصلی آسند میت ۷ توانایی ثبت عکس‌هایی با حداکثر کیفیت ۴۱۲۸ در ۳۰۹۶ پیکسل را دارد که واقعا بی‌نظیر می‌باشند. همچنین دوربین ۵ مگاپیکسلی قرار گرفته در قاب جلویی این گوشی می‌تواند عکس‌های سلفی خوبی را بیندازد. علاوه بر این کاربران می‌توانند با حداکثر کیفیت HD به ضبط ویدئو و یا مکالمه‌ی تصویری بپردازند. قابلیت Beauty level slider که پیش از این درآسند G6 حضور داشت، در این فبلت هم آورده شده است. این قابلیت با نرم کردن پوست و بزرگ کردن چشم‌ها به کاربران کمک می‌کند تا عکس‌های با کیفیت‌تری را با دوربین دوم این گوشی ثبت کنند.

از مهم‌ترین ویژگی‌های دوربین آسند میت ۷ می‌توان به قابلیت ثبت موقعیت مکانی زمانی، تشخیص چهره، عکاسی به صورت HDR و پانوراما اشاره کرد. اما دو قابلیت HDR و فوکوس خودکار به خوبی هر چه تمام‌تر در آسند میت ۷ ظاهر شده‌اند. با فعال کردن حالت HDR در تاریکی شب توانستیم عکس‌هایی به مراتب بهتر از حالت آتو بگیریم. نمونه عکس گرفته شده در حالت HDR از نوردهی بیشتر و در نهایت از جزئیات بیشتری برخوردار بود.

جمع بندی آی تی پورت

نقد و بررسی تخصصی هوآوی میت 7 ; گلچینی از بهترین ها

آنچه آسند میت ۷ را خاص می‌کند نه اندازه بزرگ صفحه‌نمایش آن است، نه بدنه با کیفیت فلزی و نه قدرت پردازشی بالایی که ارائه می‌دهد. تک تک اینها را جای دیگر هم می‌توانید بیابید، اما ترکیب آنها با هم و در کنار سنسور لمسی درخور توجه و یک باتری ۴۱۰۰ میلی‌آمپر ساعتی است که این فبلت را از بسیاری دیگر متمایز می‌سازد. اینکه هوآوی یک شرکت چینی است، هنوز برای بسیاری که در پی برند هستند، می‌تواند به سدی برای تجربه و خرید آسند میت ۷  بدل شود.

این بود نقد و بررسی دیگر از آی تی پورت.منتظر نظرات شما در آی تی پورت هستیم.

گفتگو ها