اینترنتشبکه

تغییر شکل سرویس‌های پیام رسانی به شبکه‌های اجتماعی

نرم افزار پیام رسان - آی تی پورت

فیسبوک را همه می‌شناسیم. شبکه‌ای اجتماعی که از طریق آن می‌توانیم با دوستان خود ارتباط برقرار کنیم. اگر چیزی به ذهنمان رسید با دوستان خود به اشتراک بگذاریم و در عین حال پست‌های دوستان خود را هم ببینیم و در موردشان نظر بدهیم. اگر خواستیم می‌توانیم به دوستان خود مسیج دهیم و به صورت همزمان با هم ارتباط برقرار کنیم. می‌توانیم برای دوستان خود یک گروه ایجاد کنیم و در مورد چیزهایی که خودمان دوست داریم با هم بحث کنیم. اگر هم از همه این کارها خسته شدیم می‌توانیم با دوستان خود به صورت آنلاین در فیسبوک بازی کنیم و به دوستان خود در بازی‌ها امتیاز دهیم یا از آنها امتیاز بگیریم.

همه این موارد در مجموع، فیسبوک را تشکیل می‌دهند. مجموعه‌ای از ویژگی‌ها که همه آن را به عنوان یک شبکه اجتماعی می‌شناسیم. اما در کنار شبکه‌های اجتماعی، سرویس‌هایی هم راه اندازی شده‌اند که آنها را به اسم IM یا سرویس‌های پیام رسانی می‌شناسیم که اتفاقا روز به روز به محبوبیت‌شان افزوده می‌شود.

این سرویس‌ها با موضوع ارسال و دریافت پیام بین دوستان راه اندازی شدند، چیزی شبیه به همان مسنجر که در فیسبوک تجربه کرده‌اید. اما کم کم حوزه فعالیت خود را گسترش دادند. مثلا امکان چت گروهی را ارائه دادند که تقریبا همانند همان گروه‌های فیسبوکی هستند و به کاربران اجازه می‌دهند برای خودشان گروه بسازند و در این گروه‌ها در مورد موضوعات مورد علاقه خود به بحث و تبادل نظر بپردازند.

بعد از مدتی این سرویس‌ها شروع کردند به ورود به حوزه بازی‌ها. مثلا کوکوآ تاک به لطف پلتفرم بازی‌های خود توانست به سود کلانی دست یابد، یا لاین توانست با همین استراتژی میزان دانلود و درآمد خود را به طرز چشم‌گیری افزایش دهد. جدیدا هم وایبر به این استراتژی روی آورده و شروع به ارائه بازی‌هایی جذاب با استفاده از شخصیت‌های مختلف استیکرهای معروفش کرده.

وایبر واتس اپ - آی تی پورت

از این گذشته این سرویس‌ها تصمیم گرفتند حتی پا را از این هم فراتر بگذارند و امکانات بیشتری در اختیار کاربران خود قرار دهند. به عنوان مثال تانگو اخیرا با اسپاتیفای شروع به همکاری کرده تا کاربران بتوانند به راحتی از طریق اسپاتیفای موزیک‌های مورد علاقه خود را در تانگو به اشتراک بگذارند. لاین هم مشغول آماده کردن سرویس استریم موزیک و ویدیوی خودش است.

همان طور که کاملا واضح است، سرویس‌های پیام رسانی با زیرکی در حال تبدیل شدن به یک شبکه اجتماعی کامل هستند. درست است که اساس کار پیام رسانی و ارسال و دریافت پیام بوده ولی حالا تقریبا اکثر امکانات و ویژگی‌های موجود در فیسبوک یا دیگر شبکه‌های اجتماعی، در وایبر و لاین و سرویس‌های مشابه این‌ها یافت می‌شود.

علاوه بر این محبوبیت روز افزون این سرویس‌ها چندان هم روی شبکه‌های اجتماعی بی تاثیر نبوده. تقریبا همه ما می‌دانیم که چرا فیسبوک، واتس اپ را خرید؛ چون از افزایش تعداد کاربرانش می‌ترسید و واتس اپ را یک رقیب بزرگ برای خود می‌دانست که به سرعت برق در حال افزایش محبوبیت خود بود. پس تصمیم گرفت آن را بخرد. استیکرهای رنگارنگ وایبر هم کم کم باعث شد شبکه‌های اجتماعی به استیکرها اهمیت بیشتری بدهند. فیسبوک امکان ارسال استیکر در کامنت‌ها را فعال کرد و کلی استیکر هم به مسنجر خود اضافه کرد، گوگل هم همین چند روز پیش استیکرهای مخصوص به خودش را به Hangouts اضافه کرد.

نرم افزار پیام رسان - آی تی پورت

تمام این نکات را اگر مثل تکه‌های پازل کنار هم بگذاریم، خواهیم دید که چندان بعید نیست اگر در آینده‌ای بسیار نزدیک سرویس‌های پیام رسانی تبدیل به شبکه‌های اجتماعی شوند. شبکه‌هایی که ابتدا فقط مثل مسنجر فیسبوک یا یاهو مسنجر بودند و به آرامی گسترش یافتند. خیلی دور از ذهن نیست اگر فکر کنیم چند سال دیگر وایبر یا لاین رقیبی جدی برای فیسبوک یا توییتر خواهند شد. هر چند همین حالا هم رقابت بین آنها شکل گرفته است. فیسبوک واتس اپ را خرید ولی مسلما نمی‌تواند برای جلوگیری از شکست خوردنش از وایبر و بقیه سرویس‌های مشابه، همه آنها را خریداری کند.

گفتگو ها

    دقیقا همینطور هست، همین الانم با گسترش وایبر تو کشور ما مثلا مراجعه به فیسبوک خیلی کم شده، دیگه گروه هایی که برای گرد همایی یا بحث درباره ی مسائل مورد علاقشون از فیسبوک استفاده می‌کردند، به سمت وایبر مهاجرت کردند و از اون گروه ها به ندرت استفاده میشه.

    خیلی ابتکار جالبی هست

    با این وضع فیسبوک و توییتر باید یک فکر اساسی برای خود بکنن

    وگرنه نرم افزارهای پیام رسان جای این دو شبکه رو میگیرن

    زهرا خانم

    درست پیشرفت های داشتن ولی در آینده فکر نکنم بتونند رقب خیلی بزرگی بشند برای فیسبوک یا گوگل پلاس

    مثلا برخی مشکلات این اپ ها مثل لو رفتن شماره تلفن همراه باعث میشه برخی ها پشیمون بشن از استفاده کردنش

    ولی اینکه یک اپلیکیشنی بتونه این همه محبوبیت جذب کنه کار کوچکی نیست.

      اون هم یه نقطه ضعف هست برای این سرویس‌ها ولی با توجه به رشد روز افزون این سرویس‌ها به نظر میاد کاربرا با این موضوع زیاد مشکل ندارن.

    ـــــصـ ـღ ـدفــــــ

    دقیقاهمینطوره اونقداین شبکه های پیام رسانی زیادشدن ک خطرجدین برای فیسبوک..

    ممنون ازمطلب جالبتون

    تئودُر

    سپاس

    پیروز باشید(:

    واقعا همینطوره که شما میگید الان کاربران فیسبوک خیلی کم شدند و به ندرت کمتر هم می شوند

      ولی آمار چیز دیگه‌ای میگه. من نگفتم فیسبوک داره کاربراش رو از دست میده، من فقط گفتم IMها دارن یواش یواش تبدیل به یه شبکه اجتماعی کامل می‌شن که البته هنوز نشدن

    من هم بیشتر از وایبر و لاین استفاده میکنم و الان ماهی یه بارم به فیسبوک سر نمی زنم .

      یادمون نره که فیسبوک یه شبکه اجتماعی هست با ۱.۵ میلیارد کاربر (حدودا) و بزرگ‌ترین اجتماع رو در اختیار داره

    وایبر خیلی بهتر از فیسبوکه راحتترم هست نیاز به فیلترشکنم ند اره

      وایبر هنوز یه سرویس چت هست و تبدیل به یه شبکه اجتماعی نشده پس فیسبوک هنوز بین شبکه‌های اجتماعی بهترینه. وایبر هم IM خوبیه ولی نمیشه بهش گفت بهترین

    الان که میشه گفت فیسبوک دیگه منسوخ شده

    و تلگرام هم همش دارن سرعتش رو کم می کنن

    خیلی ابتکار جالبی هست

    با این وضع فیسبوک و توییتر باید یک فکر اساسی برای خود بکنن

    وگرنه نرم افزارهای پیام رسان جای این دو شبکه رو میگیرن

    سایتتون واقعا مفیده ممنون

    ممنون از سایت خوب و محتواهای خوبی که در احتیارمون قرار میدین

    دوربین مداربسته

    دقیقاهمینطوره اونقداین شبکه های پیام رسانی زیادشدن ک خطرجدین برای فیسبوک..

    درب ضد سرقت

    کاملا صحیح است