کاربردینرم افزار

چطور بهترین سرویس حافظه ابری را برای خودتان انتخاب کنید؟

سرویس حافظه ابری

فضای ابری این روزها همه‌گیر شده، و به کمکش سرویس‌ها و محصولات بی‌شماری دچار تغییر و تحول شده‌اند؛ محصولات و سرویس‌هایی که بسیاری از کاربران معمولی اصلا نمی‌دانند به چه دردی می‌خورند. اما سیستم حافظه ابری چیزی است که تقریبا هر کسی از آن استفاده می‌کند، اما سوال اینجاست که چطور بدانیم کدام یک از این همه سرویس حافظه ابری برای ما بهترین انتخاب است؟

برای هر نوع سلیقه و نیازی، در اصل فقط چهار سرویس حافظه ابری بیشترین اهمیت را دارند: Dropbox، OneDrive، Google Drive و iCloud.

مسلما می‌توانیم در مورد سرویس‌های مشابه دیگر هم چند ساعتی با هم بحث کنیم، آن هم سرویس‌هایی که هر کدام ویژگی‌های خودشان را دارند، ولی در نهایت، این چهار سرویس همان‌هایی هستند که اکثر ما بیشتر در موردشان فکر می‌کنیم و آنها را جدی می‌گیریم. هر کدام از این چهار سرویس نقاط ضعف و قوتی دارند، بنابراین ممکن است خیلی از کاربران ندانند که کدام یک از آنها با نیازهای‌شان بیشترین هم‌پوشانی را دارد.

چه کاربر PC باشید، چه مک، چه اندروید و چه آیفون و آیپد یا حتی لینوکس، همیشه باید از یک سرویس حافظه ابری استفاده کنید که بهترین هماهنگی را با دیوایس‌ها و نیازهای ابری‌تان داشته باشد.

Dropbox

Dropbox

Dropbox یکی از شناخته شده‌ترین و قدیمی‌ترین سرویس‌های حافظه ابری است، ولی در طول این سال‌ها Dropbox رشد قابل قبولی نداشته و به همین دلیل سرویس‌های ابری دیگر توانسته‌اند از برخی جهات از Dropbox پیشی بگیرند.

شاید مهم‌ترین ویژگی Dropbox این باشد که برای کسانی که از پلتفرم‌های مختلف استفاده می‌کنند بهترین گزینه است. Dropbox تقریبا از تمام پلتفرم‌های مطرح دنیا مثل اندروید و ویندوز و محصولات اپل و لینوکس پشتیبانی می‌کند.

اما Dropbox هنوز در زمینه اکانت‌های رایگان بدترین انتخاب به شمار می‌رود. کمی مسخره است که این شرکت همچنان فقط دو گیگابایت حافظه رایگان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. اگر حافظه رایگان بیشتری بخواهید، حتی iCloud هم با ۵ گیگابایت دست و دلبازتر از Dropbox است. شما می‌توانید با پرداخت ۹۹ دلار اکانت Dropbox خود را ارتقا دهید و به یک ترابایت فضا دست پیدا کنید.

Google Drive

Google Drive

برای کاربران اکوسیستم اندروید، Google Drive پیشنهاد قابل قبولی به نظر می‌رسد. اگر از گوشی‌ها و تبلت‌های مبتنی بر اندروید استفاده می‌کنید، به لطف اکانت گوگل‌تان به صورت پیش‌فرض Google Drive در اختیار شما قرار دارد.

بر خلاف Dropbox، با Google Drive شما می‌توانید به ۱۵ گیگابایت فضای رایگان دسترسی داشته باشید که برای شروع خیلی خوب است، یا اینکه می‌توانید اکانت خود را با پرداخت ماهی ۱.۹۹ دلار به ۱۰۰ گیگابات یا با ماهی ۹.۹۹ دلار به یک ترابایت ارتقا دهید.

Google Drive با همه دیوایس‌ها از جمله ویندوز و مک و iOS کار می‌کند، اما در اکثر مواقع اگر پای یک دیوایس اندرویدی در میان نباشد، مثلا اگر شما فقط از یک آیفون و یک PC یا مک استفاده کنید، آنگاه Google Drive به نوعی غیر ضروری دانسته می‌شود.

برای PCها و مک‌ها پیشنهادهای بهتری هم وجود دارد.

OneDrive

OneDrive

اگر کاربر ویندوز PC هستید، پس OneDrive بهترین گزینه شماست. OneDrive انتخاب مقبولی است چون به صورت پیش‌فرض روی ویندوز ۸ و ویندوز ۱۰ نصب هست.

شما با پرداخت ماهی ۶.۹۹ دلار می‌توانید یک ترابایت فضای ابری و یک اکانت آفیس ۳۶۵ داشته باشید. این هزینه حتی برای کاربران مک هم وسوسه انگیز می‌باشد. البته اگر علاقه‌ای به پرداخت پول برای فضای ابری نداشته باشید هم OneDrive به شما ۱۵ گیگابایت فضای رایگان می‌دهد.

با این همه، اپلیکیشن دسکتاپ OneDrive هنوز هم نسبتا ناکارآمد است، و اگر بخواهید OneDrive را روی هر پلتفرمی غیر از ویندوز داشته باشید باید اپ آن را به صورت جداگانه دانلود کرده و روی دیوایس خود نصب کنید، درست مثل Dropbox و Google Drive و iCloud، و البته فراموش نکنیم که iCloud اپل برای دیوایس‌های ویندوزی هم در دسترس است.

iCloud

iCloud

چنانچه از کاربران پروپا قرص محصولات اپل هستید، بنابراین iCloud سرویسی است که باید بیشتر به چشم‌تان بیاید (مگر اینکه بخواهید از آفیس استفاده کنید). iCloud طوری طراحی شده که با مک‌ها، آیفون‌ها و آیپدها بیشترین هماهنگی را داشته باشد. با iCloud می‌توانید عکس‌ها، ویدیوها و پرونده‌های خود را برای دیوایس‌های اپلی‌تان به اشتراک بگذارید. طرح Family Sharing سرویس iCloud به شما اجازه می‌دهد که هر چه می‌خواهید را با دیوایس‌های اپلی دیگر اعضای خانواده‌تان مبادله کنید.

بعلاوه، iCloud به بهترین شکل ممکن ایمیل‌ها، تقویم‌ها، ریمایندرها، داده‌های سافاری، بک‌آپ‌ها و بسیاری از اطلاعات دیگر را سینک می‌کند. هیچ کدام از سه سرویسی که بالاتر نام بردیم نمی‌توانند مثل iCloud روی دیوایس‌های اپلی به دردتان بخورند. iCloud از نظر بهای فضای ذخیره با Dropbox و Google Drive در رقابت است. یک ترابایت فضا در iCloud ماهی ۹.۹۹ دلار هزینه دارد.

اگر کاربر اندروید باشید، نمی‌توانید از iCloud استفاده کنید. با اینکه می‌توانید روی ویندوز به iCloud دسترسی داشته باشید ولی طعم قدرت اصلی این سرویس حافظه ابری فقط در محصولات خود اپل قابل چشیدن است.

جایزه بهترین سرویس حافظه ابری می‌رسد به…

اگر از کاربران اندروید هستید، Google Drive بهترین انتخاب شماست. اگر ویندوزی هستید، OneDrive در خدمت‌تان است. کاربران محصولات اپل می‌توانند به iCloud تکیه کنند. چنانچه با مجموعه‌ای از این پلتفرم‌ها کار می‌کنید نیز، Dropbox منطقی‌ترین گزینه روی میزتان است.

گفتگو ها

    من گوشی ویندوز فون و سیستم مک دارم برای راحتی کارم از گوگل درایو استفاده می کنم. شاید وان درایو منطقی تر به نظر برسه ولی نرم افزارهای رایگان آنلاین گوگل مثل ویرایشگرها تصاویر (تا حدودی مانند فتوشاپ هستند ) و … باعث شده از گوگل درایو استفاده کنم.

    گوگل درایو در finder مک به سادگی اضافه شد و در گوشی ویندوز فون هم که نرم افزارش رو نصب کردم.

    خوشبختانه تا به حال مجبور به استفاده از این سرویس ها نشدم. زیاد به این نوع سرویس ها اطمینان ندارم و اصولا هم زیاد به اینترنت دسترسی ندارم تا نیازمند این سرویسا بشم.

    بسیار عالی بود، ممنون بابت به اشتراک گذاری

    farhad

    با سلام. اقا من از شما بسیار ممنون و سپاس گذارم. مشکلی داشتم با خواندن مطالب شما حل شد. مودم ت پ لینک دارم. هر بار به اینترنت با وی پی ان کانکت می شدم و سیستم را خاموش می کردم دیگر وصل نمی شد. مجبور بودم از بریج استفاده یا دوباره کانفینگ می کردم.راهنمائی شایان شما راه گشا بود. از شما خواهش می کنم نحوه ی بروز رسانی مودم ها و امنیت سیستم. و تر فند های ویندوز و غیره و گوشی هوشمند در سایت بگذارید. افرادی که مبتدی هستند استفاده کنند. متشکرم فرهاد